BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs gözaltıları başladı ortalık karıştı!

Sabah erken saatlerde İstanbul Beşiktaş ve Okmeydanı'nda polis tarafından ilk gözaltılar başladı.

Abone ol

Sabah erken saatlerde İstanbul Beşiktaş'ta polis bir öğrenciyi gözaltına aldı. Az önce de yapılan aramalarda çantasından, gaz maskesi, misket çıkan 5 kişi polis tarafından yakalanarak göz atına alındı. Emniyet Müdürü Selami Altınok, şu ana kadar 136 kişi gözaltına alındığını bildirdi.

Beşiktaş Barbaros Bulvarı Yıldız Kavşağı’nda toplanan bir grup, CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’na yürümek istedi. Grubun önün çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Grup ile göstericiler arasında tartışma yaşandı.

CHP'Lİ ALİ ÖZCAN YERE DÜŞTÜ!

Bir süre sonra CHP Milletvekili Mahmut Tanal, aracı ile birlikte Barbaros Bulvarı’na görüldü. Önü polis tarafından kesilen Mahmut Tanal aracından inerek duruma tepki gösterdi. Tanal, milletvekili olduğunu söyleyince, geçişine izin verildi.

screen-shot-2015-05-01-at-11.03.34.png

Ancak bu sırada diğer vatandaşlar ve CHP İstanbul Milletvekili Adayı Ali Özcan da polis barikatını geçmek istedi. Çevik kuvvet polisleri Tanal’ın aracının ardından barikatı tekrar kapatınca bir süre arbede yaşandı. Arbede sırasında CHP İstanbul Milletvekili Adayı Ali Özcan da yere düştü.

29096138.jpg

OKMEYDANI'NDA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Okmeydanı'nda polisin durumlarından şüphelendiği kişiler üzerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda çantalarından gaz maskesi, misket çıkan kişiler yakalanarak göz altına alındı.

Okmeydanı, Anadolu Parkı'nda saat 09.00 sıralarında polisin durumlarında şüphelendiği kişiler üzerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda çantasından, gaz maskesi, misket çıkan 5 kişi polis tarafından yakalanarak göz atına alındı. Göz altına alınan bir kişinin polis tarafından plastik kelepçe takılması dikkat çekti. Göz altına alınan kişiler polis aracına alındı.

TAKSİM'DE İKİ GÖZALTI

Taksim Meydanı'nda pankart açan iki kadın gözaltına alındı. Polis meydana gelerek pankart açan iki kadın önce pankartını toplamak istedi. Göstericilerden bir pankartı bırakmamak için direndi. Polis eylemcinin elinden pankartı aldıktan sonra her ikisini de gözaltına alarak polis aracına bindirdi.

101 MOLOTOF KOKTEYLİ VE BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ TÜP

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi yapılan çalışmalarda, 101 molotofkokteyli, bomba süsü verilmiş tüp, benzin, kimyasal madde, fişek ve örgütsel doküman ele geçirildi.
     
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, il genelinde yasa dışı gruplarca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine gölge düşürmek amacıyla hazırlık yapıldığı istihbaratı üzerine, 27-30 Nisan'da Eyüp, Esenler, Sultangazi, Şişli, Esenyurt ve Küçükçekmece ilçelerindeki bazı adreslerde arama yapıldı.
     
Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri öncülüğünde yapılan çalışmalarda, 101 molotofkokteyli, bomba süsü verilmiş piknik tüpü, molotofkokteyli yapımında kullanılacağı değerlendirilen 10 litre benzin, 5 litre kimyasal madde, 17 dolu ve 2 boş fişek, örgütsel doküman, CD ve pankartlar ele geçirildi.