BIST 9.887
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.459,22
HABER /  POLİTİKA

Bilal'e Erbakan'ın ismini neden verdi?

Başbakan Erdoğan, oğlu Bilal'e neden 'Necmettin' ismini verdiğini ve eşini nasıl ikna ettiğini anlattı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün toprağa verilen merhum Başbakanımız Erbakan'ın, adını oğlu Bilal'e neden verdiğini ve eşi Emine Erdoğan'ı ikna ederek orta yolu nasıl bulduklarını anlattı.

Başbakan Erdoğan, Almanya dönüşü gazetecilere Erbakan'la ilgili bir anısını şöyle anlattı: 12 Eylül'den sonra Mamak mahkemelerindeyiz. Ziyaret için içeriye gireceğiz. Eşimin doğum haberi geldi. Adını 'Necmettin' koy dediler. Eşimin isteğiyle Necmettin Bilal oldu"

Allah amelince rahmet etsin. Bizden yana, bizim de hakkımız helal olsun. Merhum Erbakan iddiasından hiçbir şey kaybetmeden yürüdü. En azından Türkiye'de tek başına olmasa da birinci parti olmayı başardı. İçerik olarak Sayın Genelkurmay Başkanı'mız kendisine yakışan beyanatta [taziyede] bulundu. 12 Eylül'den sonra Mamak mahkemelerindeyiz. Eşim doğum yaptı yapacak. Ziyaret için içeriye gireceğiz, eşimin doğum haberini aldık. Arkadaşlarla şakalaşmaya başladık. Biri 'Necmettin' koy dedi. Eşime söyleyince 'Bilal koyacaktım.' dedi. 'O zaman göbek adı Bilal olsun' dedim. Necmettin Bilal koyduk. Şimdi, doktorasını yapıyor. Bu yıl mezuniyet tezini verip, mezun olur.