BIST 9.935
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,50
HABER /  POLİTİKA

Biden'in Türkiye ziyareti renkli başladı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe'deki ofiste görüştü.

Abone ol
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye ziyareti renkli başladı. Ayağının tozuyla Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen Biden, daha önce Dışişleri Bakanı olarak kendisini karşılayan Davutoğlu'nun şimdi Başbakan olarak karşıladığını söyleyerek, "Kendisinden ders almalıyım" diyerek espri yaptı.

Joe Biden'in kritik Türkiye ziyareti başladı. Atatürk Havalimanı'nda kalabalık bir heyet tarafından karşılanan Biden, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek için Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisine geçti.

KRİTİK TÜRKİYE ZİYARETİ BÖYLE BAŞLADI- TIKLA

DAVUTOĞLU'NDAN ORTADOĞU VURGUSU

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, 11 Eylül'den sonra uluslararası teröre karşı ABD ile birlikte mücadele edildiğini hatırlattı. Ortadoğu başta olmak üzere krizleri beraber çözmeye çalıştıklarını söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Tüm kriz bölgelerine olan yaklaşımlarımız krizlerin çözümünde önemli bir faktördür. Son dönemde Irak ve Suriye'de tehditler karşısında ortak girişimde bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız NATO zirvesinde sayın Obama ile görüşmelerde bulundu. Geçen hafta G -20 zirvesinde sayın Obama ile istişare yapma şansımız oldu."

ESPRİYİ PATLATTI

Başbakan Davutoğlu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ortak açıklama yaptı. Açıklamada Biden'ın oldukça neşeli olduğu gözlerden kaçmadı. Biden, bir önceki ziyaretinde Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Uzun zamandır birbirimizi tanıyoruz ve çok uzun zamandan beri dostuz. Hem dost hem NATO müttefiki olan Türkiye’de bulunduğum için çok mutluyum. Dostlar birbirini merakta bırakmaz. Bosna ve Kosova’daki ortak çalışmalarımızı hatırlıyorum. Bir çok konuda, zor konularda birlikte çalıştık. Askeri ortaklığımız çok güçlü ve birbirimize güveniyoruz. En son Başbakan’ı gördüğüm zaman kendisi Dışişleri Bakanı’ydı. Kendisi bir üst kademeye geçti ama ben hala Başkan Yardımcısıyım. Bu konuda kendisinden ders almalıyım.”  

Biden'ın sözleri Başbakan Davutoğlu'nu güldürdü. İkili açıklamanın ardından akşam yemeğine geçti.