BIST 8.748
DOLAR 32,34
EURO 35,14
ALTIN 2.241,33
HABER /  POLİTİKA

Beşir Atalay'dan flaş 14 Aralık açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay 14 Aralık operasyonu ve 4 bakan hakkında kurulan araştırma komisyonu hakkında konuştu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay 14 Aralık operasyonu hakkında ve 4 bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonu hakkında merak edilenleri cevapladı.

14 ARALIK SORUŞTURMASI

Bir sürü veriler toplanıyor ondan sonra bu operasyon yapılıyor. Burada insan hakkı ihlali var. Bir sivil vatandaşın ihabarı var. Bunun polis boyutu var, emniyet boyutu var. Sadece bir kaç gazeteci basın aracı olarak kullanılmış. Biz de yargının kararını bekliyoruz.

BAKAN SORUŞTURMASI

Atalay, 4 bakan hakkında verilen kararı soran gazetecilere '4 bakanla ilgili mecliste kurulan komisyonun kararı bekleniyor. Dünkü MYK'da bu konu gündeme gelmedi. Parti olarak aldığımız bir karar yok. Komisyon karar verecektir bizde o kararı beklıyoruz.' dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Hükümetin çözüm süreci ile ilgili çalışmaları olumlu devam ediyor. Ben bu konuda takvim vermemeye gayret ediyorum.

YASAL DİNLEMELER

Plaket gereksiz yerlerde kullanılıyor. Tasarrufun küçüğü büyüğü olmaz. Demirtaş'ın o konuda bilgisi varsa gereğini yapması gerekir dinlemeler konusunda. Yasal yönde dinlemeleri çok ağır şartlara bağladık.