BIST 10.248
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.392,39
HABER /  GÜNCEL

Bedrettin Dalan'dan kritik Gülen ve Özal iddiası

Ergenekon davasında hakkında yakalama kararı çıkan ve 7 yıl sonra kararın kalkmasıyla Türkiye'ye dönen Bedrettin Dalan'dan çok kritik 'Ergenekon' iddiaları...

Abone ol

Ergenekon davasında 'örgüt yönetcisi' iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkan ve 7 yıl sonra hakkındaki yakalama kararının kalkması üzerine Türkiye'ye dönen eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, Ergenekon Davası'nı 'Gülen ve Özal'la ilişkilendirerek çok kritik iddialar ortaya attı.

"GÜLEN ENSTRÜMAN, ÖZAL BAŞLATTI"


Dalan, 'Ergenekon' süreci için 'kumpas' nitelemesini kullanarak; "Bu kumpas sadece Gülen cemaatinin kumpası değildir. Onlar sadece bir enstrüman ve tetikçi. Bu kumpasın esas altyapısını rahmetli Turgut Özal başlattı" dedi.

"ERDOĞAN DA FARKINA VARDI GEREĞİNİ YAPIYOR..."

Ali Cemal Karabudak'ın Yurt gazetesinde yayımlanan haberine göre, Dalan, Ergenekon sürecinin 35-40 yıllık bir proje olduğuna dikkat çekerek,  “Herşey açık, soruşturmalar elbet neticelenir. Kim ki bu kumpasın içindedir yargılanır. Bu kumpas sadece Gülen cemaatinin kumpası değildir. Onlar sadece bir enstrüman ve tetikçi. Tabi bu konuda sadece AKP iktidarına da sorgumak denizi görmeyip, denizin içindeki balığı görmek gibidir. Bu kumpasın esas altyapısını rahmetli Turgut Özal başlattı. Bilmeyenler bilsin. Hatta okullar sistemini de benden kopya ettiler. Özal'dan sonra Tayyip Erdoğan'a kadar herkes bu konuda kendi sorumluluğunu üstlenmeli. Bütün Başbakan'lar, bütün Bakan'lar... Onun için tek başına Tayyip Erdoğan'ı suçlarsak ahlaki olmaz. Son 35-40 yıllık uzun vadeli ve soluklu bir proje. Herkes Tayyip beye yükleniyor. O kendisi de farkına vardı gereğini yapıyor. Allah kuvvet versin” dedi.
 bedrettin-dalan-.jpg

İşte o açıklamalardan kritik satırlar:

"KARAGÖZ-HACİVAT"

“Herkesin gözü önünde bu maskaralıklar yapıldı. Olmayan terör örgütünün lideri yapıldım. Bir sürü tanımadığım insanla aynı davada adım geçti. Düşünün tanımadığım bu insanlarla örgüt bağı kurmuşum, bu kadar komik bir davaydı. Eski Karagöz-Hacivat oyunları bile bundan daha anlamlıdır” 

"7 SENE İÇİNDE..."

"Bu konuda yazsam koca kitap çıkar. Ama şu kadarını söyleyeyim, Allah ayağımı hiçbir şekilde taşa değdirmedi. 7 sene içinde 7 saniye dara girmedim"

SİYASETE GİRECEK Mİ?

"Güncel siyasete hiçbir zaman girmem. Geldiğimde de bunu söyledim. Siyasete hiçbir zaman girmeyeceğim. Artık siyasette yokum."