BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bebeğini poşet içinde sokağa terketti

Sivas'ta dün akşam poşet içinde sokağa terkedilen yeni doğmuş kız bebek hastanede tedavi altına alındı.

Abone ol

Sivas'ta dün akşam poşet içinde sokağa terkedilen yeni doğmuş kız bebek hastanede tedavi altına alındı. Bebeğin ailesine ulaşılamadığı taktirde tedavisinin tamamlanması ardından yuvaya yerleştirilmek üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtildi.

Yunus Emre Mahallesi'nde oturan Osman Koç dün akşam evine geldiği sırada apartman kapısı önünde bebek ağlama sesi duydu. Sesin geldiği yöne baktığında poşet gören Koç, bunu açtığında kundağa sarılı kız bebek buldu. Havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle donmak üzere olan bebeği evine götürerek ısıtmaya çalışan Koç daha sonra da polise haber verdi. Ekipler eve gelerek poşet içinde sokağa terkedilen bebeği karakola götürdü.

Buradaki işlemlerin ardından sağlık kontrolü için Sivas Devlet Hastanesi'ne götürülen kız bebek yenidoğan ünitesinde tedavi altına alındı. 3 kilo 400 gram ağırlığında olduğu belirtilen bebeğin henüz birkaç günlük olduğu belirlendi. Kuvöze konulan ve ismi belli olmadığı için isim hanesine ‘Bebek X' yazılan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ancak bir kaç gün tedavi altında tutulması gerektiği belirtildi.

Bebeğin tutulduğu kuvözdeki bilgi kartındaki anne ve baba ismi ile, doğum tarihi ve saati kısımlarına soru işareti yazıldı. Bebeğin ailesine ulaşılamadığı taktirde yuvaya yerleştirilmek üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi. Polis ekipleri sokağa terkedilen bebeğin ailesine ulaşmak için çalışma başlattı.