BIST 10.890
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.470,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na YÖK cevabı

Türban tartışmaları ve YÖK'ün varlığı ana muhalefetin gündemine olunca YÖK Başkanı Özcan'dan açıklama geldi.

Abone ol

Yüksek Öğrenim Kurumu(YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, iktidar olmaları halinde YÖK'ü kaldıracaklarını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na cevap verdi:

"Biz kendimiz böyle bir şey yapmak istiyoruz. Böyle bir çalışma başlattık. Çoktan beri YÖK'te arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Gerçekten değiştirmek istiyoruz."

Başörtüsü tartışmalarına değinen Özcan siyasilerin tavrını överken, sorunun çözümüne yönelik umutlu konuştu.

Hematoloji Uzmanlık Derneği tarafından Antalya'nın Belek beldesinde düzenlenen Avrasya Hematoloji Kongresi'ne katılan Yüksek Öğrenim Kurumu(YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, habercilerin sorularını yanıtladı.

Başörtüsü tartışmalarını değerlendiren Özcan, bir öğrencinin kılık ve kıyafetinde dolayı dersten çıkarılması durumunda ilgili kişi hakkında soruşturma başlatılacağını açıkladı. Öğrencilerin hiçbir nedenle dersten çıkarılamayacağına dikkat çeken Özcan, "Sadece başörtüsü değil başka nedenlerle de olabilir. Dersin ortasında, hele sınav olduğu gün öğrenciyi sınıftan çıkartmak çok yakışıksız bir şey. Onu hiçbir üniversitemizin yapmayacağını tahmin ediyoruz." dedi.

"ÜNİVERSİTELERE YAZI GÖNDERİLDİ"

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi'nde sınav günü bir öğrencinin kılık kıyafeti nedeniyle sınıftan çıkarılmasını üzerine üniversitelere yazı gönderdiklerini hatırlayan Özcan, "Hiç başörtüsü geçmemiştir o yazının içinde. Zaten öğrenci başörtüsü değil şapka gibi bir şey giyiyormuş. Şapkasıyla atıldığı için bunu doğru ve mevzuata uygun bulmadık. Mevzuata uygun olmadığını, mevzuata uygun davranışın tutanak tutmak olduğunu ve bunun disiplin kuruluna havalesinin gerektiğini söyledik" ifadelerini kullandı. Başörtüsü sorunun siyasiler tarafından çözebileceğini ifade eden Özcan, son günlerde iktidar, muhalefet olarak konuyla ilgili olarak olumlu bir hava sergilendiğini bildirdi.

Başörtüsü sorunun en kısa zamanda çözüleceğini inandıklarını söylen Özcan, özellikle üniversiteye kız öğrencilerin rahatlıkla girmeleri konusunun halledileceğine inandığını belirtti.

"YÖK KALDIRILMAMALI, FONKSİYONLARI DEĞİŞMELİ"

Bir gazetecinin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidar olmaları durumunda YÖK'ü kaldıracağına yönelik açıklamalarını hatırlatması üzerine YÖK Başkanı Özcan, kaldırmak yerine şeklinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

YÖK'ün çok fazla yetkiye sahip olduğunu belirten Özcan, bunların fonksiyonlarının değişebileceğini kaydetti. YÖK'ün sadece planlayıcı olması gerektiğini ifade eden Özcan, ''Mesela kaç tane mühendise, doktora ihtiyacımız var? O türden çalışmalar yapan, üniversiteleri o yönde ittiren, yönelten bir kurum olmalıdır. O yönde bir çalışma yapılabilir. Bu YÖK'ün kaldırılması anlamına gelmiyor ama şeklinin tamamen değişmesi anlamına gelir" diye konuştu.