BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Saadet'te istifa sırası Yozgat'ta

Yozgat'ta Saadet Partisi il ve 10 ilçe teşkilatının tamamı, bugün partiden istifa etti.

Abone ol

Saadet Partisi Yozgat İl ve 10 İlçe Teşkilatı partiden topluca istifa etti.

Saadet Partisi Yozgat İl Başkanlığında bir açıklama yapan Saadet Partisi Yozgat İl Başkanı Şahin Kılıçaslan, 11 Temmuz'da yapılan büyük kongreden bu tarafa Saadet Partisi etrafından yaşanan siyasi gelişmeleri tüm kamuoyunun takip ettiğini belirterek, "Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş'un Türkiye siyasetine getirmiş olduğu yeni ve sevilen üslup çerçevesinde çatış, gerilim ve kavga siyasetinin Türkiye'nin hayrına olmadığına vurgu yaparken, yapıcı ve yol gösterici siyasetin en güzel örneğini gösterirken partimiz içerisinde oluşturulan kavga ortamını tasvip etmemiz mümkün değildir" dedi.

Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş başkanlığında yakalanan bu başarı hemen seçimlerin öncesinde ve tam da referandum sürecinin ortasında darbe almıştır diyen Kılıçarslan, "Yapılan bu planlı çalışmaların bir takım derin güçler tarafından provake edildiği herkesin malumudur. Referandum sürecinde açıkça evet yönünde oy kullanacağını beyan eden bir lider her türlü tahrik, tehdit ve tacize varan eylemlere maruz kalmış ve referandum sürecinde etkin bir kampanya yapması engellenmiştir. Yaşanan bu gelişmeler sonucunda istifa etmek zorunda bırakılmıştır. Yaşamaz zorunda bırakıldığımız kavga ve gürültü ortamında, milletimizin arzu ve beklentileri doğrultusunda daha fazla siyaset yapabilme imkanı kalmadığından Saadet Partisinden istifa ediyoruz" diye konuştu.

Yozgat İl Teşkilatıyla birlikte Yozgat Hanım ve Gençlik Kolları başkan ve üyelerinin partiden istifa ettiğini belirten Kılıçarslan, "Merkez ilçe, Yerköy, Şefaatli, Boğazlıyan, Yenifakılı, Aydıncık, Çekerek, Çandır, Çayıralan Kadışehri ilçe başkanları ve teşkilatları ile Sorgun, Sarıkaya ve Akdağmadeni teşkilat yöneticileri ve üyeleri Saadet Partisinden istifa etmiştir" dedi. Daha sonra konuşan Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile birlikte partisinden istifa eden Saadet Partisi Eski Genel Sekreteri Kazım Arslan, Türkiye'de kavgadan, gerilimden, çatışmadan uzak bir siyaseti tavsiye eden ve bunun en güzel örneğini veren Saadet Partisinin kendi içerisinde kavga ve çatışmaya dayalı bir siyaseti uzun süre sürdürmesinin Türkiye'nin hayrına olmadığını düşünüp partilerinden istifa ettiklerini belirterek, "Parti içerisinde kalarak sürekli kavga etmek yerine, enerjimizi kavga ve gerilimle tüketmek yerine Türkiye'ye milletimize daha faydalı olabilmenin yollarını aradık ve bu düşünceden hareketle saadet partisinde siyaset yapmaya son noktayı koyduk" dedi.

Saadet Partisinden istifa etmenin kendisi içinde çok zor bir durum olduğun belirten Arslan, "1994 yılında siyasete Refah Partisiyle başladım ve siyasi çizgimizde bir kırılma olmadan bugüne kadar geldik. Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş ile birlikte karar verip istifamızı verdik. Bu bizim için zor oldu. Neden zor? Yıllardır sürdüre geldiğimiz idealler var. Ama tesellimiz, biz dün ne söylediysek bugünde aynısını söylüyoruz. Dün yeniden büyük Türkiye diyorduk, yaşanabilir bir Türkiye diyorduk. Herkes için adalet, herkes için özgürlük diyorduk. Bunu bugünde söylüyoruz. Yine bu ilkeler doğrultusunda başka bir çatı altında siyaset yapmaya devam edeceğiz. Verdiğimiz bu kararın bizler ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.