BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.396,40
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş'a 30 parti ismi teklifi

Saadet Partisi ile yollarını ayıran Numan Kurtulmuş, yeni parti için kolları sıvadı. Parti ismi için önerilen teklifler 30'u aştı.

Abone ol

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Seçime yetişecek bir parti hazırlığı içindeyiz" açıklamasını yaptı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Malatya Günleri etkinliğine katılan Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"SEÇİME YETİŞECEK PARTİ HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ"

Kurtulmuş, parti kurma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, "Kurulacak partide görev alacak isimleri belirlemeye çalışıyoruz. Çok hızlı bir şekilde bir taraftan Anadolu'ya açılmak bir taraftan bizimle birlikte yürüyecek arkadaşlarımızı tespit etmek için çalışıyoruz. Şu anda 30'a yakın isim teklifi var. Sürekli internet üzerinden teklifler geliyor, değerlendiriyoruz. Yoğunlaştığımız bir isim yok. Seçime yetişecek bir parti hazırlığı içindeyiz'' şeklinde konuştu.

53 İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Partinin çizgisiyle ilgili soruya Kurtulmuş, yerli, anti emperyalist, adalet ve maneviyatçı olan herkesle yollarına devam edeceklerini söyleyerek, "Şu ana kadar Saadet Partisi'nden 53 il başkanı ve 65 belediye başkanının istifa etti. Alt kadrolardan da çok ciddi şekilde istifalar geldi" dedi.

AKM'deki stantları gezen Numan Kurtulmuş, ikram edilen Malatya'ya özgü ürünlerden yedi. Şerbet Çeşmesi'nden şerbet içen Kurtulmuş, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.