BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.440,80
HABER /  POLİTİKA

BDP'li yöneticiler KCK okulunda ders almış

İzmir'de geçen eylül ayında düzenlenen ve sonucunda 30 kişinin tutuklandığı KCK operasyonuyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Abone ol

Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcının talimatıyla KCK siyaset okulunda eğitim gören dönemin BDP İl Başkanı Yusuf Kaya, Kürdi-Der Şube Başkanı Bayram Kubilay ile BDP'nin il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 30 kişinin ifadesine başvuruldu.

Kadın avukat E.Y.'nin de KCK'nın okulunda sözde hukuk dersi verdiği gerekçesiyle savcılığa çağrılarak ifadesinin alındığı öğrenildi. İl Başkanı ve yöneticilerin, KCK okulunda aralarındaki hiyerarşide kendilerinden üstün olan KCK üyelerinden ders aldığı, bu derslerde üniversite öğrencisi M.D. tarafından teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın "peygamber" gibi gösterildiği, kurulması hedeflenen Kürt devletinin ardından Kürt gençlerinin zulmetmeye başlayacağı, gerekenin bu olduğu, devletin zulmetmekle aynı paralelde olduğu, Türklere veya Ermenilere ama birilerine zulmetmek zorunda olduklarının anlatıldığı ileri sürüldü.

İfadesine başvurulan kişilerin gözaltına alınmadığı, savcılık talimatıyla serbest bırakıldıkları kaydedildi.