BIST 9.098
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,85
HABER /  GÜNCEL

43 Sivil Toplum örgütü PKK'yı lanetledi

Bingöl'de 29 Ekim Cumartesi günü yaşanan canlı bomba saldırısı, 43 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

Abone ol

Bingöl'de 29 Ekim Cumartesi günü yaşanan canlı bomba saldırısı, kentteki 43 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

Cuma namazı sonrasında ellerinde Türk bayraklarıyla olayın yaşandığı Genç Caddesi'ne yürüyen STK'lar, "Bizim için ne kimse ölsün ne de öldürsün" çağrısında bulundu.

Binlerce Bingöllünün katılımıyla yapılan açıklamadan sonra patlamanın meydana geldiği noktaya karanfil bırakıldı. 'Kahrolsun PKK' diye slogan atan kalabalık, BDP Bingöl Milletvekilli İdris Baluken'i de istifaya davet etti.

Bingöl'de 29 Ekim Cumartesi günü Genç Caddesi'nde 2 kişinin öldüğü ve 21 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısına tepkiler sürüyor. Memur-Sen, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Bingöl Esnaf Odaları Birliği, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen'in de aralarında olduğu 43 STK saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

STK'lar adına açıklamayı okuyan Memur-Sen Bingöl Şube Müdürü Mücahit Çelik, terör örgütünün bu saldırıyla şiddette sınır tanımadığını ortaya koyduğunu ifade etti. Kaostan ve kandan beslenenlerin hedeflerine ulaşamayacaklarını vurgulayan Çelik, "Masumların kanının sıçradığı her hesap hem halktan hem de Hak'tan dönecektir" dedi. Eylemlerini Kürt halkı için yaptığını iddia eden terör örgütüne "Bizim için öldürmeyin" çağrısında bulunan Çelik, "Biz Kürt'üz ve Zaza'yız. Bizim adımıza ne kimse ölsün ne de kimse öldürsün" şeklinde konuştu.

Bu tür saldırıların yaşanan demokratikleşme ve yeni anayasa çalışmalarını sabote etmeye yönelik olduğunu aktaran Çelik şunları söyledi: "Demokratik açılım ve yeni anayasa ile ilgili çalışmaların yapıldığı bir dönemde meydana gelen bu tip hadiseler sorunların çözümüne değil çözümsüzlüğüne hizmet etmektedir."