BIST 9.798
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.458,81
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekil o PKK'lı için ne dedi?

Taksim'deki canlı bombanın PKK'lı çıkması yankı buldu. BDP'li Hamit Geylani olayın Kandil'in 'işi' olduğuna inanmadı.

Abone ol

BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Taksim'deki terör saldırısıyla ilgili ''PKK'nın böyle bir zamanda, eylemsizlik kararının uzatıldığı bir zamanda böyle bir eylem yapması olanak dışı'' şeklinde yorumladı.

Geylani, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, ''Ciwan Denge Bedengıye ne'' (Gençlik sessizliğin sesidir) adlı Kürtçe şiir kitabının tanıtımını yaptı.

Türkçe şiir yazmayı çok sevdiğini ve iki şiir kitabı bulunduğu belirten Geylani, bunun yanında Kürtçe şiir yazmayı da sürdürdüğünü ifade ederek, ''Anadilinde şiir yazmak her birey için ayrı bir ilham kaynağı'' dedi.

Bazı şiirlerini Kürtçe ve Türkçe okuyan Geylani, toplantının ardından kitabını kütüphane yetkililerine sundu.

'GERÇEKLER ORTAYA ÇIKARILMALI'

Gazetecilerin Taksim'deki terör saldırısına ilişkin sorularını yanıtlayan Geylani, saldırının insanlık dışı olduğunu, bu ve buna benzer eylemleri her zaman kınadıklarını söyledi. Hamit Geylani, ''Eylemi düzenleyen kişinin terör örgütü PKK'ya üye olduğu'' yönünde haberlerin yayımlandığının anımsatılması üzerine, ''Bunların arka planı vardır. Araştırılmalı. PKK'nın böyle bir zamanda, eylemsizlik kararının uzatıldığı bir zamanda böyle bir eylem yapması olanak dışı. Gerçekler ortaya çıkarılmalı'' dedi.