BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Önder İstanbul Valiliği'nde!

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili sorumlular hakkında idari soruşturma başlatılması üzerine, mülkiye başmüfettişlerine bilgi vermek üzere İstanbul Valiliği'ne geldi.

Abone ol

Önder, valilik girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, mülkiye başmüfettişlerinin kendisini aradığını belirterek, "Taksim Gezi Parkı'ndaki devlet şiddetiyle ilgili sorumlular hakkında bir idari soruşturma süreci başlamış. Bununla ilgili olarak benim de bilgime başvurmak istediklerini söylediler. Ben de şimdi bilgi vermeye geldim" diye konuştu.

Görüşmenin valilikte olmasını "ayrı bir ironi" şeklinde tanımlayan Önder, "Valinin ferasetsiz, süreci kavrayamayan, kendisine önerdiğimiz doğru müdahale biçimlerini kaale almayan yaklaşımlarını anlatmakla başlayacağım" dedi.

Önder, 4 müfettişin yeterli olup olmadığına ilişkin bir soruya, "1 kişi de yeter. Herşey 70 milyonun önünde ayan beyan oldu. Burada niyet önemli. Özellikle ilk 3 gün müdahalesi, müdahale ediş biçimi, müdahale ediş pervasızlığı, dozu... Bunu ortaya çıkarmak için 1 saatlik bir çalışma yeter" karşılığını verdi.

TWİTTER SUÇ ALETİ OLARAK KAVRANMASIN

Twitter'dan, ellerinde bilgi, belge döküman olanların, kendisine göndermesi çağrısı yaptığını ifade eden Önder, binlerce bilgi, belge, fotoğraf, dökümanın kendisine ulaştığını, bunları da müfettişlerle paylaşacağını söyledi. Önder, "Twitter, hep suç aleti gibi kavranmasın. Bir de böyle suçların, kanunsuzlukların ortaya çıkarılmasında bir yöntem olacağını görmüş olalım. Özellikle İzmir'dekini kastediyorum" diye konuştu.

Önder, "Biraz, bu savaş dönemi valilerinin bu süreçlerden çekilmesi lazım. Bu kentlere, büyük kentlere, niyeyse hep Diyarbakır'da görev yapanları getiriyorlar. Biraz daha hal ehli, dil ehli ve daha irfanlı idarecilere ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulundu.

ÇAPULCU AÇIKLAMASI

TDK'nin "çapulcu" kelimesinin anlamını değiştirdiğinin hatırlatılması üzerine Önder, "Dili halklar değiştirir, kendi evrimi vardır. Böyle kurumların tanım değiştirmesiyle o dil battal olmaz, o kavram da öyle" dedi.

BDP Grubu'ndan gönderilen bilgi notunda, "İstanbul Milletvekilimiz Sayın Sırrı Süreyya Önder, Mülkiye Başmüfettişleri tarafından başlatılan Gezi Parkı olayları soruşturması kapsamında görüşlerine başvurulmak üzere bugün saat 13:00'de İstanbul Valiliği'ne giderek Mülkiye Başmüfettişlerine olayla ilgili yaşadıklarını anlatacak" denilmişti.

SIRRI SÜREYYA'DAN GEZİ İÇİN MHP İDDİASI

Sırrı Süreyya Önder, Bahçeli'nin kendisi hakkında yaptığı açıklamalara twitterdan yanıt verdi. Bir de iddiada bulundu, MHP'liler de Gezi Parkı'ndaydı.

43402.jpg

SIRRI SÜREYYA'DAN ŞÖLEN ÇAĞRISI

Park direnişinin ilk gününde dozerlerin önüne dikilen BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, devletin zirvesi ile yaptığı görüşme sonrasında twitterdan da açıklamalar yaptı.

Önder, "MHP Taksim'e çıkmadı" diyen Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Sırrı Süreyya'ya göre MHP'liler de Gezi Parkı'ndaydı.


sirri-süreyya-önder-bundan-sonrasi-şölen-olmali.20130606171731.jpg