BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BDP İl Başkanına KCK gözaltısı

Siirt'te, PKK'nın şehir yapılanması KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Eruh yolu üzerinde bulunan BDP İl Başkanlığı ve Mezopotamya Kültür Merkezi'nde saat 08.00'de başlayan aramalar 7 saat sürdü.

Arama öncesi Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Musa Korhan, BDP İl Başkan vekili Mehmet Emin Çam, eski il başkanı Selahattin Cengiz, BDP Merkez İlçe Başkanı Guri Toprak, Mezopatmya Kültür Merkezi (MKM) sorumlusu Zeki Akın, Berfin Kadın Sığınma Evi sorumlusu Zeynep Yıldırım ile adı öğrenilemeyen bir kişi olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı.

SORGULARI DEVAM EDİYOR

Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen sanıklardan adı öğrenilemeyen kişi serbest bırakılırken, gözaltına alınan 6 kişinin sorgusu devam ediyor.

HARDİSKLER İNCELEMEYE ALINDI

BDP İl Başkanlığı binası ile MKM binasında 7 saat süren aramalar sonrasında, her iki merkezde bulunan çok sayıda belge ve dokümana el konuldu. Belge ve dokümanlar poşetlerle taşınırken, yine her iki merkezdeki bilgisayarların hard diskleri kopyalandı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen belge ve dökümanlar ile kopyalanan hard diskler incelemeye alındı.

SELİM SADAK'TAN GÖZALTILARA TEPKİ

Siirt'in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, aramalar sırasında BDP il binası önüne gitti. Sadak, gözaltıların ateşi körüklediğini ve Kürtleri de ötekileştirdiğini iddia ederek, şöyle dedi:

"Ben rahat durmuyorum sende ne güç varsa getir. Ne hak anlayışıdır bizde bu anlayışa karşı mücadele edeceğiz. Barışa ısrar edeceğiz, kardeşlikte ısrar edeceğiz ve barışı yakalayacağız. Dağa çıkanlar fermandan kaçtı. Demokratik alanı geliştirilmezse insanlar ne yapacak, 12 Eylül fermanı geldi faşizm hortladı. Öteki kabul etmedi ikinci sesi kabul etmedi, Diyarbakır zindanlarında vahşetler yarattı, Kürtler hepsi dağa çıktılar. Niçin dağa çıktılar kudurmuşlarımıydı hayır, fermandan kaçtılar dağa çıktılar."