BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,65
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ile Bahçeli'nin Kandil farkı

Kandil'e bayrak dikilmesini isteyen Bahçeli'ye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan neden 'böyle saçmalık olur mu?' dedi?

Abone ol

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM- Bahçeli sorunu Kandil'le sembolleştiriyor, Erdoğan ise fotoğrafın bu kampla sınırlı olmadığını düşünüyor. 

"Türk Bayrağını Kandil'e inmeyecek bir şekilde göndere çek" diyen MHP lideri Bahçeli'ye Başbakan Erdoğan, "Bayrağı dikmişsin, terör mü bitecek? Böyle saçmalık olur mu?" diye cevap verdi.

ERDOĞAN PKK'YA TESLİM Mİ OLUYOR?

İlk bakışta bu cümleden "silahla terör sorunu çözülmez" gibi anlaşılıyor. Bahçeli'nin "PKK'ya teslim oldular" görüşüne paralel bir açıklama. "PKK ile masaya oturmanın ortamı hazırlanıyor" iddiasını destekler nitelikte. Üstelik MİT-PKK görüşmesine ait ses kaydının hemen ardından "MİT gerekirse PKK ile görüşebilir" mesajlarının verildiği bir dönemde.

İKİSİ DE PKK'NIN TASFİYESİNİ İSTİYOR AMA

 Gerçekten de öyle mi? Cümlenin başı ve sonu birleştirildiğinde çok farklı bir anlam ortaya çıkıyor. Fotoğrafın bütününe bakıldığında PKK'yı tasfiye amacının güdüldüğü ortada. Erdoğan aslında Bahçeli'den farklı düşünmüyor. Her ikisi de "PKK'nın yok edilmesini" istiyor. İkili arasındaki fark izlenecek yöntemde saklı.

YÖNTEMDE AYRILIYORLAR

Askeri operasyonlar havadan tüm hızıyla sürüyor. Hiç olmadığı kadar terör kamplarına savaş uçakları bomba yağdırıyor.  Erdoğan Bahçeli'nin önerilerini "kontrolsüz" ve daha büyük felaketlere yol açabileceği endişesini taşıyor. Plansız ve kontrolsüz hedeflerin aksine "kötü sonuçlar" doğulabileceği inancında.

HESAPLANAMAYAN SONUÇLARLA KARŞILAŞMA RİSKİ

Kara harekatı gerekli görülse bile bu Bahçeli'nin düşündüğü tarz olmayacağı çok açık. İnce eleyip sıkı dokumak zorunda olan Erdoğan'ın sırtındaki "yumurta küfesini" göz önünde bulundurduğu çok açık. Muhtemelen böylesi bir harekatın ters etkilerini hesaba katıyor olsa gerek. Erdoğan muhalefetten "ayağı yere basan" öneriler bekliyor. Tepkisinin altında da garip bulduğu işte bu öneriler yatıyor.

PKK KANDİL'DEN İBARET DEĞİL

MHP liderinin PKK'yı Kandil ile sınırlandırması derin görüş ayrılığının temelini oluşturuyor. Erdoğan'ın Bahçeli'ye yönelttiği "ülkemizin her yerinde bayrağımız var. Terör duruyor mu?" sorusu da acı bir durum tespiti aslında. PKK'nın kollarının nerelere uzandığını herkes gibi Erdoğan da tüm çıplaklığıyla görüyor

KCK OPERASYONLARI

Sınıra özel birlikler ve yeni insansız hava aracı alımları mücadelenin askeri alanda devam edeceğinin işaretleri. Erdoğan açılım ile Kürt vatandaşları PKK'dan koparmak istiyor. Dağa bakanları yeniden Ankara'ya çevirmenin peşindeler. PKK'nın istismar ettiği konuları çözerek, terörü "minimize" etme niyetindeler.

Açılım sonrası hız kazanan görülmemiş KCK tutuklamaları da PKK'nın şehirdeki "ayağını kaydırma" operasyonunun uzantısı. KCK operasyonları ve açılım birlikte düşünüldüğünde hedefin PKK olduğu çok açık.