BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  GÜNCEL

Hiddink Almanya maçı için iddialı

Teknik Direktör Hiddink ve oyunculardan Servet Çetin ortak basın toplantısı düzenliyor...

Abone ol

İNTERNETHABER- 2012 Avrupa Şampiyonası eleme maçları kapsamında yarın Almanya ile İstanbul'da karşı karşıya gelecek olan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink ve oyuncu Servet Çetin ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya karşısında beraberlik ihtimalini kabul etmediğini söyleyen Hiddink, "Ben her maça galibiyet için çıkarım. Galibiyette bütün sorunlarımızın çözümü olacak" dedi.

Almanya'nın hızlı koşan oyunculara sahip olduğunun da altını çizen teknik adam, "Alanları daraltıp onları etkisiz hale getireceğiz" dedi.

İşte basın toplantısından öne çıkan bölümler...

NASIL BİR TAKIM SAHAYA ÇIKACAK?                                      

Hiddink'in muhtemel 11'i
İşte Hollandalı teknik adamın yarın sahaya çıkarmayı düşündüğü 11'de kimler var...
Ayrıntılar için TIKLAYIN

HİDDİNK: Almanya favori. Hem de bu grubun ötesinde bir favori. Şampiyonluğa aday bir takım. Çok hızlı koşan adamları var. Alanları daraltıp onları etkisiz hale getirmemiz gerekiyor.

MAÇ BERABERE BİTERSE?

Oynanmadan berabere biteceği söylenen çok maç gördük. Ben galibiyet için oynarım. Yarın ki maça da galibiyet için çıkacağız. Galibiyet bütün sorunlarımızın çözümü olacak. Ancak maçın gidişatına bakmak gerekir. Üstün oynayıp da berabere kalırsak üzülürüm ancak herşeyimizi verirsek ve berabere kalırsak üzülmem.

ŞİKE SORUŞTURMASI MİLLİ TAKIMI ETKİLEDİ Mİ?

Her şeyden önce Türk futbolunun imajı etkilendi. Ancak milli takımın örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Son iki maçta, futbolcular 3-4 tane önemli maç oynamış olarak sahaya çıkmaları gerekiyordu ve bu durumda daha fit oluyorlardı. Ancak o maçları oynayamadılar. Bu da performansı etkiledi ancak yine de istediğimize yakın sonuçlar aldık. Burada toplandıklarında yüzlerindeki mutluluğu biliyorum. O yüzden herkes burada olmaktan memnun.

GÖKHAN TÖRE SAHADA OLACAK MI?

Milli Takım'da başarılı olup sıçrama yapmak bir futbolcunun hedefi olabilir. Ancak kulüp bazında da inceleme yapmak zorundayız. Gökhan Töre, Chealsea'dan tanıdığım bir futbolcu. Şimdi Hamburg'da oynuyor. Kulübü düşmemek için mücadele ediyor.

Yarın oynayıp oynamayacağı konusunda da yarın kadrolar gelince bu sorunun yanıtını almış olursunuz.

Eğer elemeleri geçemezseniz, bu sizin Milli Takım'daki geleceğinizi nasıl etkiler?

Önündeki 4 maçı geçmeyi hedefliyoruz. Bunu konuşmak için erken. Gruptaki geleceğimiz kendi elimizde. 

Karşımızda 10'da 10 yapmak isteyen bir Almanya var.

NEDEN TÜRKİYE'DE ZAMAN GEÇİRMİYOR?

Benim iki tane ofisim var biri Amsterdam'da diğeri İstanbul'da. Bu yapı benim İstanbul'da yaşama maliyetlerimi de azaltıyor. Ayrıca sadece Türkiye değil Avrupa'nın da birçok noktasında maçları izliyorum. Türkiye'ye gelip izliyorum. Ben pragmatik bir insanım. Yapımız da böyle işliyor.

ALMANYA'DAKİ GİBİ BİR TAKIM GÖRMEYECEKSİNİZ

Takımın güçlü isimlerinden Servet Çetin ise seyircinin yarın sahada farklı bir Türk Milli Takımı göreceğini söyledi:

"Almanya'da oynadığımız oyunu beklemeyin. Oradaki maçtan bir ders çıkardık ve daha iyi bir oyun oynayacağımızı düşünüyorum. Türk Milli takımı zor maçların takımdır. Bunu da göstereceğiz."

ÖZİL'LE GURUR DUYUYORUZ

Servet Çetin Mesut Özil'in Alman Milli Takımı'nda yer almasıyla ilgili ise, "Mesut Özil ile gurur duyuyoruz. Tercihini kimse yargılayamaz" dedi.