BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,56
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den şok iddia! O emri Öcalan mı verdi?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 'paralel yapı' operasyonlarının Abdullah Öcalan'ın talimatıyla yapılıp yapılmadığını sordu.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, polisle yönelik yapılan 'paralel yapı' operasyonlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Destici, “Bu görevden almaların ve operasyonların Abdullah Öcalan’ın talimatıyla, talebiyle, ya da çözüm sürecindeki müzakerenin bir pazarlık noktası olarak yapılıp yapılmadığı konusunda da açık ve net cevap bekliyoruz” dedi.

ÖCALAN TALİMAT VERİYOR İDDİASI

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Mustafa Destici, emniyet mensuplarına yapılan operasyonların siyasi, psikolojik bir algı operasyonu olduğunu söyledi. Destici, “Eski İstihbarat Daire Başkanı’nın ve bu tür operasyonlarla karşılaşanların söylediği net cümleler var. KCK operasyonlarını da, dinlemeleri de, Ergenekon operasyonlarını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yaptığını söylüyorlar. Açık ve net olarak bunu ifade ediyorlar. İkinci bir şey daha söylüyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın cevaplaması gereken. Bebek katilinin talimatıyla görevden alındıklarını söylüyorlar. Bu böyle geçiştirilecek iddia değil. Buna Türkiye’yi yönetenlerin cevap vermesi lazım. 

POLİSLER HAZARLIK KONUSU MU?

KCK operasyonları, dinlemeler bütün geçmişte yapılan bu operasyonlar kendi talimatıyla yapıldı mı yapılmadı mı? Bu tür iddialar var. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bunu net bir şekilde cevap vermesi lazım. Aynı şekilde bu görevden almaların ve operasyonların, bebek katili Abdullah Öcalan’ın talimatıyla ya da talebiyle, ya da çözüm sürecindeki müzakerenin bir pazarlık noktası olarak yapılıp yapılmadığı konusunda da açık ve net cevap bekliyoruz. Kime karşı yapılırsa yapılsın haksız görevden almaların ve bu tür algı operasyonlarının karşısındayız. Onun için ben bu haksızlığın elbet boşa çıkacağını düşünüyorum.

Emniyet mensupları ne yaptılarsa üstlerinin talimatlarıyla yaptıklarını söylüyorlar. Aynen bir bakan çıkıp ‘ben ne yaptıysam hepsini Başbakan’ın talimatıyla yaptım’ diye göz altına alınan İstihbarat Daire Başkanı da aynı şeyleri söylüyor. Sayın Başbakanla bizzat saatlerce görüştüklerini anlattılar” diye konuştu.