BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP liderinden laiklik çağrısı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yeni Anayasa'da laiklik tanımının nasıl yapılması gerektiğini anlattı.

Abone ol

Yıllardır siyasetçilerin ve halkın gündemini uzun süre meşgul eden laiklik tanımı yeni Anayasa çalışmalarının en hararetli tartışma konusu olacak gibi. İşte bu hassas madde için BBP lideri herkese çağrıda bulundu.

Destici, bu çağrısını Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve sendika yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde kabulü sırasında yaptı. 

Destici tanımın neden herkesin daha iyi anlayabileceği şekilde yapılması gerektiğini izah ediyor:

''Çünkü mevcut anayasadaki tanımdan dolayı maalesef yıllardır Türkiye'de özellikle dini hassasiyeti yüksek olan kesimler büyük dayak yiyor. Başörtüsü zulmü, katsayı adaletsizliği çekiliyor. İnsanlar, dini inançlarından dolayı meslekten atılıyorlar.''

Kendisinin imamhatip lisesi ve ilahiyat fakültesi mezunu olduğunu söyleyen Destici, devletin sivil hayata müdahale etmesini eleştiriyor.

Kur'an kurslarına kayıt için çocuklara yönelik yaş sınırı bulunduğunu anımsatan Destici, bu konuda anne-babaların karar verici konumda yer alması gerektiğini, bu tür bir yaptırımın yersiz olduğunu savundu.

Destici, merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ku'ran kurslarındaki yaş sınırının kaldırılmasına yönelik 2009'da kanun teklifi verdiğini anımsatarak, bu düzenlemenin hayata geçmesini istediklerini dile getirdi.