BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,39
HABER /  DÜNYA

Kafesteki babaya moral öpücüğü

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in "kafes içindeki" yargılanmasına, bugün yapılacak ikinci duruşmayla devam edilecek.

Abone ol

Yolsuzluk ve devrim gösterilerine katılanlara ateş etme emri verdiği iddiasıyla yargılanan Mısır eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek bir kez daha hakim karşısında. İlk duruşmada olduğu gibi bugün de mahkemeye sedyede gelen Mübarek'e oğlu Alaa moral öpücüğü verdi.

MAHKEME ÖNÜNDE ÇATIŞMA

Mısır'da devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in yargılandığı mahkeme önünde de Mübarek yanlıları ve karşıtları arasında çıkan çatışmada 10'dan fazla kişinin yaralandı.

Taraflar, az sayıda olmalarına rağmen zaman zaman çatışıyorlar. Polis ise bu çatışmaları önlemekte güçlük çekiyor. Bu arada mahkeme önüne gelen ve halk ayaklanmasında yakınlarını kaybeden aileler, "kısas istiyoruz" diyor.

Mübarek, oğulları ve eski İçişleri Bakanı Habib el Adli'nin adil yargılanmasını ve idamla cezalandırılmasını isteyen aileler Mübarek'in duruşması bitene kadar kararlılıkta mahkemeye gelmeye devam edeceklerini belirtiyorlar. Mahkeme önündeki tarafların gerginliği halen devam ediyor.

DAVA 3 HAFTA SONRAYA ERTELENDİ

Mübarek'in, yolsuzluk ve yüzlerce göstericinin öldürülmesi suçlamalarıyla yargılandığı davada, ikinci duruşma kısa sürdü. Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yargılanmasına üç hafta sonra devam edilecek.  Mahkemeye sedye ile getirildikten sonra sanık bölmesindeki demir kafese konan Hüsnü Mübarek'in yanında yolsuzlukla suçlanan iki oğlu da yer aldı.

Mübarek ve oğulları, kendilerine yöneltilen bütün suçlamaları reddetti.

NAKLEN YAYINA SON

Yargıç, davayı 5 Eylül tarihine erteleyerek tanıkların ifadelerinin gelecek duruşmada dinlenmeye başlanacağını söyledi.

Yargıç Ahmed Rıfat, Mübarek davasının eski İçişleri Bakanı Habib el-Adli'nin davasıyla birleştirilmesine karar verdiğini söyledi ve mahkemenin bundan böyle televizyonlardan naklen yayınlanmayacağını ilan etti. Canlı yayın yasağını eleştiren Mübarek karşıtları, mahkemenin tarafsız olup olmadığına ilişkin soru işaretlerini ortadan kaldırmak için davanın kamuoyuna izletilmesi gerektiğini savunuyor.