BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  GÜNCEL

Baykal'ın avukatından yalanlama

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatı internete düşen son ses kaydıyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’la ilgili internete düşen ses kaydı, tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal’ın görüntülerini kendisinin kaldırdığını söyledi. Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın "Baykal'ın görüntülerini sosyal medyadan ben kaldırdım" açıklam

Yerel seçimlere 3 gün kala siyasetin gündemi Deniz Baykal'ın kaseti.

KILIÇDAROĞLU SORDU ERDOĞAN YANITLADI

Önceki gün internet ortamına düşen ve Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında Deniz Baykal'nı kasetini Erdoğan'ın servis ettiği iddiası yer alıyordu. Kaset üzerine açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, topu Erdoğan'a atmıştı.

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklama yapmasını isteyen Kılıçdaroğlu’na yanıt gelmiş, Erdoğan, “Neyin açıklamasını yapacağım? Anayasa müzakereleri sırasında bunu sosyal medyadan kim kaldırdı? Ben kaldırdım. Yarım saat içinde kalkıp onu sosyal medyadan kaldıran Başbakan’a bu saygısızlığı hakareti yapamazsın” demişti.

Resmi bir açıklama beklediğini ifade eden Deniz Baykal ise “Bu Türkiye'de hukuk meselesidir, demokrasinin siyasetin ahlakın meselesidir. Bunların gereği mutlaka yapılmalıdır” diye konuştu. Erdoğan, Baykal’ın sözleri üzerine “Ey Baykal, sana yazıklar olsun. Seni CD, kaset ile genel başkanlıktan indiren bu adamın şu andaki yalanlarına uyuyorsun. Eğer böyle bir tezgahın içerisinde Tayyip Erdoğan olsaydı, anayasa tartışmalarında yarım saat içerisinde senin bu görüntülerini sosyal medyadan kaldırır mıydı?” ifadelerini kullandı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Deniz Baykal’ın avukat Muzaffer Yılmaz’dan yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın görüntüleri kaldırdığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Avukat Muzaffer Yılmaz, görüntülerin kaldırılması için mahkemeye kendilerinin başvurduğunu dile getirdi. Avukat Yılmaz, mahkemece kaldırma kararı alınmasına rağmen uygulanmasının geciktirildiğini ve karardan 4 gün sonra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) söz konusu kararı uyguladığını anlattı.