BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a suç duyurusu gelecek mi?

Deniz Baykal, istifasına yol açan kaset skandalı ile ilgili gelişmeleri yorumladı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal istifasına yol açan kaset skandalı ile ilgili gelişmeleri yorumladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, 2010 yılında istifasına yol açan kaset skandalının emrini başbakan Erdoğan'ın verdiği iddiası sorulması üzerine Baykal şöyle konuştu: 

Türkiye için önemlidir. Benim için değil. Türkiye’nin bir hukuk devleti olup olmamasıyla ilgili. Türkiye siyaseti nasıl bir siyaset olacak. Böyle bağırıp çağırarak değil mantıklı, inandırıcı, kapsamlı, ciddi bir araştırma yapmasını bekliyorum. Geçiştirilmek istendiğini görüyorum. Hak vermiyorum ama görüyorum. Bu iddianın aydınlığa kavuşturulması gerekir. Bu iddiaların muhatabı Erdoğan’dır.

SEÇİM ORTAMI DİYE BAĞIRIP ÇAĞIRIYOR

"Başbakan'ın kasedi ben yayından kaldırttım ne cevap vereyim" dediğinin hatırlatılması üzerine Baykal şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu cevap bu değildir. Bu iddianın aydınlığa kavuşturulması gerekiyor. Seçim ortamı diye bağırıp çağırarak geçiştirmeye çalşıyor olabilir. Ama buna cevap vermek zorundadır. bu kişisel bir konu değildir. Türkiye demokrasisi bu konu aşılmadan yaşayamaz."

SUÇ DUYURUSU YAPACAK MI?

"Suç duyurusu olacak mı? " sorusuna ise Baykal şöyle yanıt verdi:

"Daha çok konuşulacak şeyler var. Daha yanıt vermediği için başbakan ben de onunla ilgili bir açıklama yapmak istemiyorum."