BIST 9.719
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.424,33
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Youtube yasaklandı SON DAKİKA

Gündeme bomba gibi düşen Suriye ile ilgili ses kaydıyla ilgili Youtube'a erişim yasağı geldi.

Abone ol

Türkiye twitter yasağını konuşurken, Suriye ilgili tapelerin sızmasının ardından video paylaşım sitesi Youtube hakkında da erişim yasağı getirildi.

Alınan karar az önce 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edildi.

Yasaklama kararı, gün içinde operatörler ve şirketler tarafından aşama aşama uygulamaya konacak.

YOUTUBE YASAĞINA NEDEN OLAN SES KAYDI

Youtube üzerinden yayınlanan son kes kaydı, kaset savaşlarında gelinen noktayı gösteriyor. Peki Youtube'nin kapatılmasına neden olan ses kaydının içeriğinde ne var?

Yayınlanan son kayıtta, 4 önemli ismin Türkiye'nin güvenliği için yaptığı çok gizli toplantının baştan sona dinlenip kayda alındığı anlaşılıyor.

Yabancı basın Youtube yasağını nasıl duyurdu? TIKLA 

Toplantıda Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik saldırı halinde yapılacakların konuşulduğu toplantıda ülke güvenliği için kritik bir planlama ve strateji üretimi yapılıyor. (Haberin devamı için tıklayın...)

MAHKEME KARARI YOK İDARİ TEDBİR VAR

Bu arada, kapatmanın mahkeme kararı olmadan yapıldığı ve idari tedbir uygulandığı öğrenildi.

YOUTUBE'A NASIL GİRİLİR?

Siteye Türkiye içinde erişim sağlanamazken, DNS ayarlarını değiştiren ve VPN uygulamalarını kullananlar siteye girebiliyor. 

TİB'DEN YOUTUBE YASAĞINA AÇIKLAMA

TİB, teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda Youtube hakkında idari tedbir uygulanmaktadır.İdari tedbir kararı şirketlere gönderildi.

ERDOĞAN: BUNLARIN ARKASINDA YOUTUBE VAR

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, twitter’ın kapatılmasıyla ilgili bir soruya, "Twitter dediğiniz olay nedir? Bir şirket. Bu olayın arkasında aslında Youtube var. Youtube’un avukatlarıyla çalışıyorlar" demişti.



23817966.jpg