BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkçe Olimpiyatları'na sürpriz destek!

CHP Eskişehir Belediye Başkan adayı Yılmaz Büyükerşen her yıl belediye olarak destek verdikleri ve anadilimizi yaşatma konusunda görev üstlendiğine inandıkları Türkçe Olimpiyatları'nı, Eskişehir olarak bundan sonra da yapmaya hazır olduklarını söyledi

Abone ol

Yılmaz Büyükerşen Başbakan Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatlatı için stat vermeyeceğiz açıklamasından sonra Türkçe Olimpiyatları'na yıllardır destek verdiklerini ve Türkçe Olimpiyatları'nın Eskişehir'de yapılabileceğini söyledi.

Büyükerşen, ziyaretinde Başbakan Erdoğan’ın, "Bundan sonra yapamayacaklar, stat vermeyeceğiz” diyerek yasaklamak istediği Türkçe Olimpiyatları'nın Muttalip'te yapılabileceğini kaydetti. “Bu alanda yapılacak organizasyonlar, etkinlikler bölgeye de büyük hareket getirebilir.” ifadesini kullanan Büyükerşen, şöyle konuştu:

“Her yıl şehrimizde de yapılan ve belediye olarak bizim de destek verdiğimiz Türkçe Olimpiyatları bu alanda yapılabilir. Bunun için gereken tüm desteği önceki yıllarda verdiğimiz gibi bu yıl da gelecek yıl da vereceğiz, vermeye de hazırız. Çünkü Türkçe Olimpiyatları anadilimizi yaşatmak konusunda önemli bir görevi üstlendiğine, hoşgörü, sevgi ve ülkemizin dünyaya tanıtımı adına büyük görevler yaptığına inanıyorum. Türkçe Olimpiyatları'na bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Eskişehir olarak ev sahipliği yapmaya hazırız.”

CHP’li Başkan, her yıl belediye olarak destek verdikleri ve anadilimizi yaşatma konusunda önemli görev üstlendiğine inandıkları Türkçe Olimpiyatları'nı, Eskişehir olarak bundan sonra da yapmaya hazır olduklarını söyledi. Büyükerşen, “Bizim Muttalıp bölgemiz var, geniş. Stadyumun burada yapılması gündemdeydi, havaalanı, üniversite yakın. Burada çok geniş alanlarımız var. Hatta Türkçe Olimpiyatları'nı bu alanda yapabiliriz.” diye ifade etti.

Başkan Büyükerşen, Eskişehir olarak bu sene Türk Dünyası'na Kültür Başkentliği yaptıklarını hatırlatarak, "Bu bağlamda kentimizde bir sürü kültürel etkinlikler düzenlendi. Türkçe Olimpiyatları da bu Kültür Başkentliği'ne yakışır bir etkinliktir. Dünyanın 160 ülkesinden gelen ve gelecek olan çocuklara kapımız her zaman açıktır. Bu bağlamda, Türkçe Olimpiyatları'nı önemsiyoruz ve değer veriyoruz. Türkçenin çocuklarını Eskişehir'e mutlaka bekliyoruz. Çünkü Eskişehir onları kucaklamak, bağırlarına basmak için bekliyor." diye konuştu.