BIST 9.795
DOLAR 32,60
EURO 35,00
ALTIN 2.451,33
HABER /  DÜNYA

BAYDEMİR: EN AKILLI YATIRIM BARIŞTIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “En akıllı yatırım barıştır” dedi. <br/>İstanbul’da çalışmalarını yürüten İktisadi Gi...

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “En akıllı yatırım barıştır” dedi.
İstanbul’da çalışmalarını yürüten İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Şükrü Alkan ve yönetimi kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti. Konuklarını Başkan Danışmanı Dr. İlhan Diken ile birlikte güllerle karşılayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır’da 8 bin yıldan bu yana yaşamın hiç kesintiye uğramadığını, çok çeşitli ve farklı kültür ve inançların bir arada yaşadığını söyledi. Son 30 yıldan bu yana kesintisiz bir çatışma ortamının olduğunu belirten Baydemir, gerçek bir kardeşliğin ancak adalet temelli olabileceğini belirtti. Bu konuda sadece siyasilerin değil, toplumda etkili olan her sivil toplum kuruluşunun ve şahsiyetinin de sorumluluğu bulunduğunu belirten Baydemir, “Sadece yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz. Seyretmenin vebali var” dedi.

"EN AKILLI YATIRIM BARIŞTIR"
Baydemir, bu coğrafyada acı yaşamayan tek bir ailenin kalmadığını ve bölgede her 100 kişiden en az 98’inin barışı arzu ettiğini ifade etti. 30 yıllık çatışma ortamının ön yargılar oluşturduğunu açıklayan Baydemir, ziyaretlerle, birbirine dokunmayla, empati kurmayla bu ön yargıların aşılabileceğini kaydetti. Kentin tarihi yerleri hakkında da bilgi veren Baydemir, “Gönüllerin buluştuğu yerdeyiz. İstanbul’a dönüşünüzde kamuoyuna ve iş dünyasına da tanıklıklarınızı paylaşın” şeklinde konuştu. Baydemir, bu anlamda Diyarbakır’ın Doğu ile Batı’nın buluşma noktası olduğunu belirterek gelecek nesillere barışı miras bırakmak istediklerini ifade etti. Baydemir, “En akıllı yatırım barıştır” diye konuştu.

“YİTİK HAZİNEYİ BULMUŞ GİBİ OLDUK”
İGİAD Başkanı Şükrü Alkan da derneklerinin ahlaki girişimciliği teşvik eden bir sivil toplum kuruluşu olduğu, bu konudaki yayınları desteklediklerini söyledi. Bir yıl önce planladıkları gezilerinin barış sürecine denk geldiğini ifade eden Alkan, “Sükunet var, yeni yatırımlar olur. Diyarbakır ziyaretinde yitik hazineyi bulmuş gibi olduk” dedi.
(İHA)