BIST 9.886
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.449,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkent Ankara denizine kavuştu

"Deniz Dünyası Sualtı Canlıları Merkezi" Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törenle ziyarete açıldı.

Abone ol

Keçiören Belediyesi tarafından inşa edilen "Deniz Dünyası Sualtı Canlıları Merkezi" Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törenle ziyarete açıldı.

 Bakan Eroğlu, köpek balıklarının bulunduğu havuzda dalgıçla cam üzerinden tokalaştı.

Keçiören Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yatırımlarla bazı projelerin açılışı dün düzenlenen törenlerle gerçekleştirildi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törenlerin ilki Emir Timur Parkı'nda yapıldı.

Yeniden düzenlenerek hizmete açılan parkın açılışına özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Parkın açılışının ardından dünyanın her köşesinden deniz canlılarına yeni bir yuva olan "Deniz Dünyası Sualtı Canlıları Merkezi"nin açılışına geçildi.

Açılış öncesinde Keçiören Belediyesi'nin yaklaşık bir yıldır ilköğretim çağındaki binlerce çocukla yürüttüğü "gönüllü çevre müfettişleri" projesinde görev alan çocuklarla birlikte sokakta çöp toplayan Bakan Eroğlu, daha sonra Deniz Dünyası'nın açılışını yaptı.


Akvaryumları tek tek dolaşan Bakan Eroğlu, özellikle köpek balıklarının bulunduğu akvaryumlara yoğun ilgi gösterdi. Akvaryum içerisinde köpek balıkları ile birlikte yüzen dalgıçla cam üzerinden tokalaşan Eroğlu, köpek balığı biçiminde yapılan tünelden geçerek, seminer salonunda çevre konulu panele katıldı. Bakan Eroğlu, son olarak Belören Sokağın açılışını yaptı.