BIST 10.245
DOLAR 32,24
EURO 34,68
ALTIN 2.402,30
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlar içti patladı gitti

Kuşburnu eski başbakan Tansu Çiller ile Altın Çilek ise Başbakan Erdoğan ile meşhur oldu. Günün ürünü ise Cumhurbaşkanı'nın içtiği Gilaburu.

Abone ol

Tansu Çiller ile Kuşburnu'nu tanıdık, Başakan Recep Tayyip Erdoğan ile Altın Çilek ve Kestane Balı'nı tanıdık. Türkiye şimdi de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketinde içtiği Gilaburu ile tanıştı.

İNTERNETHABER.COM/ Türkiye, Kuşburnu'nu eski başbakanlardan Tansu Çiller ile tanıdı. Çiller, güzelliğini ve enerjisini bu çaya borçlu olduğunu açıklayınca Kuşburnu Çayı bir anda en gözde içecek oldu. 

KUŞBURNU

Kuşburnu Çayı bir anda Çiller'in çayı olup çıktı. Üretim ve tüketimi artmaya başladı. Bu şöhretle birlikte Çiller Çayı'nın 100 gram kuşburnunda 500 ile bin 700 miligram C vitamini bulunuyor. Kuşburnunda ayrıca A B1 B2 K ve P vitaminleriyle protein mineraller, potasyum, sodyum, klasiyom, mağnezum, fosfor, meyse asitleri ve şeker bulunuyor. Çekirdeğinde ise vanilin olduğunu açıkladı.

ALTIN ÇİLEK

Yoğun temposuna rağmen zindeliğiyle dikkati çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sırrının 'Altın çilek' ve 'Kestane Balı' olduğu belirilendi. Başbakan Erdoğa'ın bizzat "Şifadır şifa" diyerek övdüğü Altın Çilek ve Kestane Balı'da bir anda en çok tercih edilen ürünler arasında yerini aldı.

GÜL'DE "GİLABURU" DEDİ

Türkiye son zamanlarda ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'de içtiği Gilaburnu'nu merak ediyor. Gilaburu bir anda 'Cumhurbaşkanı içeceği',  Gül'ün 'form iksiri' olarak gündeme geldi ve talep patlaması başladı.

Bu talep patlaması yöresel şerbetin ticaretini yapan firmalara yaradı. İstanbul'da faaliyet gösteren Kayseri Pazarı'nın sahibi Necep Talas, Gilaburu'ya olan ilginin 2 gün içinde yüzde 60 oranında arttığını belirterek "Kayseri dışından siparişler almaya başladık" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den önce Türkiye çapında pek tanınmayan gilaburunun tarifleri internette de büyük ilgi görmeye başladı. Yemek portalı sofrabezi.net yetkilisi Sevim Canoğlu, "Daha önce menülerde yoktu ama ilgiden dolayı çikolata, dondurma ve keşgülü geliburuyla yaparak kullanıcılara sunmaya başladık" dedi.

Talas, "Bir çok bakan ve siyasi, bizden gilaburu şerbeti alır. Daha önce Kayseri ve sınırlı yerlere yaptığımız satışlar cumhurbaşkanımızın sayesinde patlama yaptı. Cumhurbaşkanı içeceği olunca, İstanbul başta olmak üzere İzmir, Afyon, Denizli gibi bir çok ile satış yapmaya başladık" dedi.

HER DERDE ŞİFA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri'ye her gittiğinde mutlaka tadına baktığı, köşkte eksik etmediği Kayseri'nin geleneksel şerbeti gilaburu, tam anlamıyla şifa kaynağı. Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nurten Budak, yapılan araştırmaların gilaburu suyunun zayıflama diyetine de çok büyük destek olacağını belirterek, şerbetin faydasına vurgu yapıyor.