BIST 9.885
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.450,57
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklama!

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti ve MHP'nin uzlaşma sağladığı yeni anayasa teklifinin Meclis'e sunulduğunu söyledi. Yıldırım, teklifle birlikte koalisyonlar döneminin de sona erdiğini kaydetti.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'ye sunulan yeni Anayasa teklifi konusunda açıklama yaptı. Meclis'e sunulan yeni teklifle birlikte güçlü siyasi iktidar döneminin başlayacağını, koalisyonlar döneminin sona erdiğini söyleyen Yıldırım, milletvekili sayısının da 600'e çıkarılacağını kaydetti.

Binali Yıldırım, gazetecilerin yeni anayasa teklifiyle ilgili sorularını cevapladı. Kapsamlı açıklamanın yarın yapılacağını söyleyen Yıldırım,

yeni anayasa çalışmalarında CHP'nin de uzlaşma sağladığı en az 5 maddenin teklifte yer aldığını kaydetti. Yıldırım açıklamasında şunları söyledi:

"Getirilen değişiklik teklifinde bir esas maddeler var bir de uyum maddeler, geçici maddeler ve geçiş hükümleri var. Toplam 21 madde, yanılmıyorsam 18'i esas maddelerden oluşuyor. Diğer maddelerde geçiş, uyum ve geçici maddelerden oluşuyor.

"CHP'NİN DE UZLAŞTIĞI MADDELER VAR"

Getirilen değişiklik teklifinde AK Parti, MHP ve CHP'nin birlikte çalıştığı ve uzlaştığı en az 5 madde var. Dolayısıyla CHP'nin de uzlaştığı maddeler de bu değişiklik teklifinde yer alıyor.

"MİLLETVEKİLİ SAYISI 600'E ÇIKARILIYOR"

Ayrıca seçilme yaşı 18'e iniyor ve milletvekili sayısı 600'e çıkarılıyor. Aynı şekilde yürütmeyi yerine getirecek olan Cumhurbaşkanlığı yetkili kılınıyor ve yürütme için ihtiyaç duyulan her türlü düzenlemeyi kararnameyle yapar haline geliyor. Böylece yürütmenin Meclis üzerindeki etkisi, Meclis'in de yürütme yetkisi en asgari düzeye indiriliyor.

"KOALİSYON DÖNEMLERİ SONA ERİYOR"

Hepsinden daha önemlisi artık koalisyon dönemleri sona ermiş oluyor. Sürekli güçlü iktidarı getiren ve siyasi istikrarı getiren bir dönem de gelmiş oluyor.