BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.435,70
HABER /  GÜNCEL

Başbakan o şairi unutmadı

Her kesimden insanın gönlünde taht kuran, gözleri görmese de gönül gözüyle gören büyük şair Aşık Veysel'i Başbakan unutmadı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türküleri, şiirleri, yalın ve samimi üslubuyla her kesimden insanın gönlünde taht kuran Aşık Veysel'in, bugün de milletin en büyük değerlerinden biri olarak anıldığını belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın, Aşık Veysel'in vefatının yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladığı bildirildi.

Aşık Veysel'in yakın tarihin en büyük ozanı sıfatını taşıdığını belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

HER KESİMDEN İNSANIN GÖNLÜNDE TAHT KURMUŞTU 

''Türküleri, şiirleri, yalın ve samimi üslubuyla her kesimden insanımızın gönlünde taht kurmuş olan Aşık Veysel, bugün de milletimizin en büyük değerlerinden biri olarak anılmaktadır.

YAKIN TARİHİMİZİN EN BÜYÜK OZANI

Yakın tarihimizin en büyük ozanı sıfatını taşıyan Aşık Veysel'in, gönülden söylediği birbirinden güzel şiirler, eserler milletimize ışık tutmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

ANADOLU İNSANININ ACILARINI VE SEVİNÇLERİNİ DİLE GETİRDİ

Anadolu insanının acılarını, sevinçlerini engin bir manevi şuur ve tevazu ile dile getiren kıymetli ozanımız Aşık Veysel'i vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyor, bu vesileyle bütün vatandaşlarımı muhabbetle selamlıyorum.''