BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Erdoğan'dan 4C yanıtı

Başbakan Erdoğan, 4B'lilere kadro müjdesinin ardından 4C'lilerle ilgili soruları da yanıtladı. İşte 4C İçin Erdoğan'ın söyledikleri....

Abone ol

4B'lilere kadro müjdesinin ardından 4C'lilere ne olacağı sorusu gündeme taşındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 4C'lilere umut verici bir yanıt gelmedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu soruyu CNN TÜRK'te yayınlanan "Liderler Zirvesi"nde yanıtladı.

"5393'e göre belediyelerde çalışan 4B'liler kadroya alınacak mı" sorusuna Erdoğan, 205 bin kişiyi 4B kadrosundan 4A kadrosuna aldıklarını anımsattı.

BELEDİYELER VE KİT'LERDE ÇALIŞANLAR HARİÇ

Erdoğan, belediyeler ve KİT'lerde çalışan 107-108 bin civarında 4B'li ile ilgili ise seçim sonrası bir çalışma yapılacağını kaydetti.

"Tarih verebilir misiniz" sorusuna Erdoğan, "Şu anda bizim hükümet olup olmamamız da önemli. Seçimden sonra hükümetin kurulması zaman alacak. Ondan sonra parlamento bir aç-kapa yapacak ve Meclis tatile girecek, yeni dönem açıldığında inşallah süratle bunları da ilgili bakanlık neticeyi elde edecektir" yanıtını verdi. 

4C KONUSUNDA BİLGİM YOK

"4C'lilerin 4A kadrosuna alınması gibi düzenleme olabilir mi?" sorusuna Erdoğan, buradaki durumun çok farklı olduğunu belirterek, "Detay bilgim yok. Çalışmayı arkadaşlarımız yapacaklar. Önümüze sunacaklar" dedi.

KILIÇDAROĞLU "4C'YE HAKKI VERİLECEK" DEMİŞTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise TRT'de katıldığı programda yaptığı konuşmada 4/C'lilerin 11 ay çalıştırılıp sonra girdi çıktı yapılarak hak kaybına uğratıldığını belirtmiş ve iktidara gelmeleri halinde 4C'lerin bu hak kayıplarının giderileceğini açıklamıştı.