BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Zihinsel engelli kıza böyle tecavüz etti!

Adana'da 30 yaşındaki zihinsel engelli Z.Ö.'ye tecavüz eden 36 yaşındaki M.A., kaçmaya çalışırken Mahalle sakinleri tarafından linç edilmek istendi.

Abone ol

Adana'da 30 yaşındaki zihinsel engelli Z.Ö.'ye tecavüz eden 36 yaşındaki M.A., kaçmaya çalışırken Mahalle sakinleri tarafından linç edilmek istendi. Kaçan M.A., tedavi için geldiği hastanede yakalandı.

Yüreğir İlçesi Koza Mahallesi'nde gırtlak kanseri babasıyla birlikte oturan Z.Ö., rehabilite merkezinden dönüp evine girerken iddiaya göre, eski komşuları olan M.A. da arkasından geldi. M.A., ağzını kapatıp sürükleyerek eve girdirdiği Z.Ö.'ye, "Sesini çıkartırsan seni öldürürüm" diye tehdit ederek tecavüz etti. M.A.'nın bir anlık dalgınlığından yararlanıp elinden kurtulan Z.Ö.'nün, pencereyi açıp 'imdat' diye çığlık atınca komşuları yardıma koştu. Eve gelen komşular, Z.Ö.'yü perişan halde görünce şüpheliyi aramaya başladı. Karyolanın altına saklanan M.A., evde arama yapanlar tarafından bulundu. Sokak ortasında linç edilmek istenen M.A., yaralı halde kurtularak kaçtı. İhbar üzerine soruşturma başlatan polis, tedavi için Adana Devlet Hastanesi'ne gelen M.A.'yı çelişkili ifade vermesi üzerine gözaltına aldı. Mahalle sakinleri tarafından teşhis edilen M.A.'nın, sorgusunda, "Kız beni arayıp elektriklerinin bozuk olduğunu söyledi. Ben de gidip elektriklerinin arızasını giderdim. Tecavüz etmedim" dediği belirtildi.

Sorgusu ardından adliyeye sevk edilen M.A. tutuklanırken, Z.Ö., koruma altına alınarak sığınma evine gönderildi.

ÖNCE ORTAĞINI SONRA KENDİNİ ÖLDÜRDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir kişi, kavga ettiği eski iş ortağını tabancayla öldürdükten sonra intihar etti.

Alınan bilgiye göre, Kadıköy Mahallesi Zümrüt Sokak'taki bir kahvehanede, iş ortağı olan Hüseyin Engin (49) ile Mehmet Malkaş (57) arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Malkaş, tabancayla eski ortağına 3 el ateş etti. Engin olay yerinde yaşamını yitirdi.

Daha sonra aynı tabancayla başına ateş eden Malkaş, Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Malkaş, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Engin'in cesedi otopsi için Asri Mezarlık Morguna kaldırıldı.

KARNESİNİ ALAMADAN BOĞULARAK CAN VERDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde, pazartesi gününden bu yana kayıp olan 12 yaşındaki Yiğit Kaygusuz'un cesedi derede bulundu.

İddialara göre Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim 6. sınıf öğrencisi Yiğit Kaygusuz, okuldan çıktıktan sonra arkadaşları Tayfun Şimal (12), Mustafa Kankılıç (12), Tolga Genç (12) ve Yunus Bilgin (12) ile birlikte yüzmek için Canbalı deresine gitti. Arkadaşlarıyla birlikte derede yüzen Kaygusuz suda battı. Yiğit'in suda kaybolduğunu gören arkadaşları korkarak olay yerinden uzaklaştı. Çocuklarının eve dönmemesi üzerine karakola giden baba Mustafa Kaygusuz, oğlunun Kaygusuz'un kaybolduğu ihbarında bulundu.

Polis ekipleri, yaptıkları araştırmada, Yiğit'in derede boğulduğunu tespit etti. Korktukları için kimseye bir şey söylemedikleri belirlenen çocuklardan T.G'yi olay yerine getiren polis, Yiğit'i son olarak nerede gördüğünü sorarak. sivil savunma ekiplerine bilgi verdi. Bunun üzerine dereye giren sivil savunma dalgıçları, derede Yiğit Kaygusuz'u aramaya başladı. Bölgeye gelen Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, küçük Yiğit bulunana kadar aramaların devam edeceğini belirtti. Sivil savunma ekiplerinin arama çalışmaları halen devam ediyor.

ADANA'NIN MÜNEVVERİ'NİN KATİLİNE MÜEBBET

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Adana'da 20 yaşındaki Tuğçe Anlaş'ı 28 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Malik En (19), ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Seyhan Baraj Gölü kıyısında, 30 Kasım 2009'da cesedi bulunan ve İstanbul'da öldürülen Münevver Karabulut'a benzetilip, "Adana'nın Münevver'i" diye anılan Tuğçe Anlaş'ı (20) kasten öldürmekle suçlanan eski sevgilisi Malik En (19) ile "kasten öldürmeye iştirak"le suçlanan Atilla Pekgözlü (37), Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Aileden özür diledi Daha önce suçu Pekgözlü'nün üzerine attıktan sonra, geçen duruşmada cinayeti üstlenen En, son duruşmada susma hakkını kullandı. Sanık En, kızın yakınlarına küfrettiği için özür diledi.

Cumhuriyet Savcısı, "Madem barışmak için buluştunuz, neden baraj gölünün kenarını seçtiniz" diye sorunca, En, "Tuğçe'yle biz daha önce de oralara gidiyorduk. Oralarda çekilmiş fotoğraflarımız da var" dedi. Pekgözlü ise, "Bana 'Bizi barıştır' dediler, buluştuk. Olay yerinde aramızda 200 metre vardı. Malik ilk bıçağı vurduktan sonra onlara doğru gittim. Tuğçe de bana doğru geldi. 'Yapma günah, yazık kıza' dedim. Ama bana da bıçak vurmasından korktum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Malik En'i cinayet suçundan ömür boyu hapis cezasına, Atilla Pekgözlü'yü de cinayete yardım etme suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

HEM ÖZ HEM ÜVEY ANNESİ BÖYLE İŞKENCE ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]İstanbul'da yaşayan M. K.'nın anne ve babası iki yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Mahkeme küçük kızın velayetini anneye verdi.

İstanbul'da yaşayan M. K.'nın anne ve babası iki yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Mahkeme küçük kızın velayetini anneye verdi.

'KARDEŞİM ISIRDI'

Ancak 2 ay önce baba Fatih K., kızının öz annesi tarafından sürekli dövüldüğü ve vücudunda sigara söndürüldüğü iddiasıyla M.'yi yanına aldı. Küçük M. üvey annesi Özlem K. ve babasıyla birlikte yaşamaya başladı. Geçen hafta göz kapağı şiştiği için gözleri kapanan küçük kızın iki gün önce de kolu kırıldı.

M. aynı binada oturan dedesine ve halasına düştüğünü söyledi. Kolundaki şişliği gören dede ile hala M.'yi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Muayenesi sırasında küçük kızın vücudunun çeşitli yerlerinde darp sonucu morarmalar olduğu ve aldığı darbeler nedeniyle kafasında ödem oluştuğu tespit edildi. Ayrıca sırtında ısırık izleri bulundu. M. doktorlara önce sırtını 2 yaşındaki kardeşinin ısırdığını söyledi. Kolundaki kırıkla kafasındaki şişliğin de düştüğü için olduğunu anlattı. Hemen Adli Tıp'a gönderilen küçük kız bu sırada gerçeği itiraf etti. Küçük kız doktorlara "Beni üvey annem dövdü" dedi. Bunun üzerine polis üvey anne Özlem K. ile baba Fatih K.'yı gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen üvey anne ve baba tutuklandı. Oto tamircisi dede Yahya Keleşoğlu, "Zaten öz annesi tarafından sürekli dövüldüğü ve üzerinde sigara söndürüldüğü için yanımıza aldık. Kurtardık derken meğer daha çok çile çekiyormuş. Sabah erken çıkıp akşam eve geliyorum. 5 katlı binada tüm aile oturuyor. Ama bu olanlardan hiç haberimiz olmadı. Torunum çok acı çekmiş. Yavrumu kim bu hale getirdiyse en ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.

İSTANBUL'DA KORKU FİLMİ GİBİ OLAY

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYINIZ

[PAGE]Fatih'te kargo şirketine bırakılan koliden bir erkeğe ait ceset çıktı. Kokudan şüphelenerek koliyi açan şirket yetkilisinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Olay, Fatih Aksaray Küçük Langa Caddesi'ndeki Avrupa Uluslararası Otobüs terminali içinde meydana geldi. Terminal içinde bulunan kargo garajındaki bir kargo şirketine, saat 15.30 sıralarında el arabasıyla gelen bir kişi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye koli göndereceğini söyledi. Ödemeyi alıcının yapacağını söyleyen kişi, koliyi teslim ettikten sonra terminalden ayrıldı. Hamal olduğu öğrenilen kişinin gitmesinin ardından kargo yetkilisi, koliden koku geldiğini fark etti. Kokudan şüphelenerek koliyi açan kargo çalışanları, battaniyeye sarılmış bir erkek cesedi görünce polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik şeridi çekerek incelemeye başladı. Yapılan ilk incelemede 30- 35 yaşlarında olduğu tahmin edilen kişinin, kafasına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Bakü'ye gönderilmek üzere kolinin içine konulan cesedin üzerinde şort olduğu, ağzının bezle kapatıldığı ve ayaklarının koli bandıyla bağlandığı öğrenildi. Kimliği henüz belirlenemeyen ceset, yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, koliyi getiren ve hamal olduğu öğrenilen kişiyi arıyor.

GİRESUN'DA DAMAT DEHŞET SAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Giresun Görele ilçesinin Beyazıt köyü Sis Dağı Yaylası'nda bir kişi ailesinin evine dönen eşini geri almak için gittiği kayınpederinin evinde eşi ve ailesiyle tartıştı. Çıkan kavgada 2 kişi öldü 1 kişi de yaralandı.

Yusuf Yaşar (46) isimli vatandaş kısa süre önce Nadiye Dikbaş (17) ile evlendi. Eşinin ailesinin evine dönmesi üzerine eşini almak için sabah saat 05.30 sıralarında kayınpederinin evine gelen Yusuf Yaşar, eşini alarak evine götürmek istedi.

Anne Fatma Dikbaş kızlarının götürülmesine izin vermeyince damat ile aralerında kavga çıktı. Çıkan kavgada Yusuf Yaşar ile Nadiye Dikbaş'ın ağabeyi İsmail Dikbaş (32) silahla vurularak hayatlarını kaybetti. Anne Fatma Dikbaş ise ağır yaralandı.

Fatma Dikbaş Hastaneye kaldırılırken, cenazeler otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.