BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakan Erdoğan'a MİT sorusu

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir Erdoğan'a MİT ile ilgili bu soruyu sordu.

Abone ol

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Tarafınıza bağlı olan MİT’in, ‘çekilme sürecini’ baştan sona kendisi mi organize edecektir?” diye sordu.

Özdemir, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, 1 Nisan 2013 tarihinde devletin resmi televizyon kanallarından TRT Haber Kanalı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arınç, PKK terör örgütünün sınır dışına çıkışıyla ilgili olarak, 'Şüphesiz MİT yönetecek, emniyet de müdahil olacak. Şüphesiz silahlı kuvvetlerin mensupları da yani Kara Kuvvetleri ve Jandarma olarak kendilerine görev verilirse verilmeyebilir de bu süreçte en azından bu çıkışa nezaret edecekler’ açıklamasında bulunmuştur” dedi.

Bu açıklamanın ardından, TBMM’nin açılışının 93’üncü yıldönümünde verilen resepsiyonda, terör örgütünün, 25 Nisan 2013 tarihinde yapılacak uluslararası bir basın toplantısı ile üyelerini Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının dışına çıkma çağrısı yapacağının açıklandığını belirten Özdemir, şu soruları yöneltti: “Başbakan Yardımcısının açıklamasıyla, çıkış sürecini yönetecek olan Milli İstihbarat Teşkilatı, sınır güvenliğini sağlayan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bilgi mi saklamaktadır? Türkiye Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri Komutanı’nın, bu önemli konuda bilgisinin olmaması, kurumlar arasında bilgi alışverişinin olmadığı anlamına mı gelmektedir? Tarafınıza bağlı olan MİT’in, ‘çekilme sürecini’ baştan sona kendisi mi organize edecektir? Yoksa yardımcınızın açıklamasında olduğu üzere Jandarma ve Kara Kuvvetleri, bu işleme nezaret edecekler midir?”