BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,15
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'de herkesi şaşırtan bayrak

Çanakkale'de şehitler için düzenlenen törenlerde göndere Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağı çekildi.

Abone ol

Suriye'de süren iç savaş Çanakale törenlerine de yansıdı. Şehitler abidesindeki direğe Esad rejiminin değil muhaliflerin Suriye bayrağı asıldı.

Şehitler abidesindeki tören bir çok ilke sahne oldu. Bugüne kadar 10 ülke bayrağı asılırken, bugün 28 ülkenin bayrağı asıldı.

TEMSİLCİ DE VARDI

Bayraklar içerisindeki bir bayrak çok dikkat çekti. Devlet düzeyinde yapılan bir törende ilk kez Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağı yapılan törenlerde göndere çekildi. Yine Özgür Suriye Ordusu'ndan bir kişi temsilci olarak törenlere katıldı.bayrak.20130424145900.jpg

Çanakkale Kara Savaşlarının 98. yıldönümü dolayısıyla Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Şehitler Abidesi’nde 2’nci Kolordu Komutanlığı’nca anma töreni düzenlendi.

ÜLKELER

Törene Türkiye’nin yanı sıra Yeni Zelanda, Avustralya, Tunus, Sudan, Senegal, Makedonya, Lübnan, Kosova, İrlanda, Fransa, Fas, Bangladeş, Avusturya, Arnavutluk, Afganistan, Birleşik Krallık, Almanya, Azerbeycan, Bosna Hersek, Filistin, Hindistan, Kanada, Libya, Macaristan, Pakistan, Sirilanka, Suriye ve Yemen ülkelerinin temsilcileri katıldı.

Törene Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsilen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç katıldı. Törende, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Fgerit Güler, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Avustralya Gazi İşleri Bakanı Warren Snowdon, Yeni Zelanda Savunma Bakanı Jonathan Coleman, Avustralya Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Ray J. Griggs, Yeni Zelanda Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Peter Stockwell, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi David Reddaway yer aldı.