BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

EMİNE ERDOĞAN, ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bedensel engelli vatandaşlar için özel olarak dizayn edilen otobüsün hizmete alım töreni...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bedensel engelli vatandaşlar için özel olarak dizayn edilen otobüsün hizmete alım törenine katıldı. Erdoğan, "Tek bir engelli kardeşimiz dahi kendisini dışlanmış hissederse bunun vebali tüm insanlığın üzerinedir” dedi.
Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD), İETT ve Koç Grubu tarafından bedensel engellilere özel otobüs dizayn edildi. Otobüsün hizmete alım töreni BEDD’in Maltepe’de bulunan genel merkezinde gerçekleştirildi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra BEDD Başkanı Kemal Demirel ve çok sayıda engelli ile aileleri katıldı. Törenden konuşan BEDD Başkanı Kemal Demirel, 11 yaşında yanlış ameliyat nedeniyle felç olduğunu ifade ederek, kentlerde hızla artan yüksek binaların yapımı sırasında engellilerin de göz önünde bulundurulmasını istedi.
Emine Erdoğan ise engellilere yönelik en büyük sıkıntının kalplerdeki engel olduğunu söyledi. Hukukun ve adaletin temel hedefinin ayrım yapmaksızın eşitliği sağlamak ve hakkı teslim etmek olduğunu dile getiren Erdoğan, “Güçlünün zayıfı ezdiği ortamda hukuktan söz edilemez. Zenginin yoksulu, beyazın siyahı, uzunun kısayı horladığı dışladığı bir ortamda eşitlik tesis edilemez. Özellikle bizim medeniyetimizde kadim kültürümüzde büyük balığın küçük balığı yutması anlayışı asla kendisine yer bulamaz. Bizim medeniyetimizde inanç dünyamızda insan kutsal bir varlıktır” dedi.
“Yaradılıştan gelen ya da sonradan oluşan şartlara bakıp ‘bu normaldir demek’ ya da insanları dışlamak, insani de, vicdani de değildir” diyen Emine Erdoğan, şunları söyledi;
“Fiziki engellere bu zaviyeden bakmak, engelli olma durumunu medeniyetimiz ışığında ele almak durumundayız. Yolları inşa ederek kamu hizmetlerini ifa ederken, en az engelsiz kadar engelliyi de hesaba katmak, sayıları ne olursa olsun meseleye eşitlikle yaklaşmak durumundayız. Bu konuda inanın herkes sorumluluk sahibidir. Tek bir engelli kardeşimiz dahi kendisini dışlanmış hissederse bunun vebali tüm insanlığın üzerinedir. Elbette devlet eşitliği sağlamak için çaba harcamalıdır. Nitekim son 10 yılda engelli sorunlarının çözümüne yönelik önemli adımlar atılmıştır. Elbette yerel yönetimler şehirleri engeliler için de imar etmelidir. Bu konuda da güzel adımlar atıldı ve atılıyor. Ama tek başına hükümetin, belediyelerin, STK’ların sürece katılması sorunun çözümüne yetmeyecektir. Kalp taşıyan vicdan taşıyan herkesin kendi durumuna şükretmekten ziyade kendisi gibi olmayanlar için gayret sarf etmesi insani bir vazifedir.”
Emine Erdoğan, konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesti. Erdoğan, daha sonra BEDD Başkanı Kemal Demirel’in tekerlekli sandalyeyle asansörle otobüse binişini izledi. Derneğe yalnızca bir otobüsün tahsis edildiğini öğrenince sayının arttırılmasını isteyen Erdoğan, törenin ardından engellilerle bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.
(İHA)