BIST 9.929
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.440,09
HABER /  GÜNCEL

Barzani'den Kürtlere silah bırakma çağrı!

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye, Suriye, İran ve Irak'taki Kürtlere silah bıraakma çağrısında bulundu.

Abone ol

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, demokratik ve barışçıl bir mücadele için Türkiye, Suriye, İran ve Irak'taki Kürt grupları silah bırakmaya çağırdı.

DİYALOG YOLUYLA BARIŞÇIL MÜCADELE

Barzani, Erbil'de düzenlenen uluslararası konferansın açılış konuşmasında, yıllarca zulme maruz kaldıklarını, tüm etnik unsurlar gibi geleceklerini belirlemenin kendilerinin de hakkı olduğunu belirterek, "Hedeflerimizi gerçekleştirmek için silahlı mücadelenin zamanı geçti. Parlamento gibi demokratik kanallar ve diyalog yolu ile barışçıl bir mücadele yürütmeliyiz'' ifadelerini kullandı.

SİLAHTAN VAZGEÇMELİYİZ

Suriye, Irak ve Türkiye'deki Kürtlerin de daima yanında olduklarını belirten Barzani, ''Haklarımızı silah gücü ile talep etmekten vazgeçmeliyiz. Aksi halde uluslararası kamuoyunun da desteğini alamayız" dedi.

Barzani, Irak'ın kuzeyinde yaşadıkları tecrübeleri hatırlatarak, ''Saddam Hüseyin döneminde Kuzey Irak'ta kaybolan 180 bin vatandaşımızın akıbetini hala bilmiyoruz'' dedi.