BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Nihat Ergün'den İsrail yorumu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün: "İsrail'in özür dilemesiyle haklılığımız ortaya çıktı." dedi.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin, ''İsrail'in sadece bunu yapması değil, genel olarak Orta Doğu'daki politikalarını, tutumunu gözden geçirmesi ve Filistin meselesinde daha müspet bir yaklaşım sergilemesi, bundan sonraki gelişmelerin daha iyi olmasını sağlayacaktır'' dedi.

Kocaeli'deki bir otelin açılış törenine katılan Ergün, gazetecilerin İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi hakkındaki görüşünü sorması üzerine, Mavi Marmara olayının ardından Türkiye'nin çok sert bir tutum sergilediğini anlattı.

Türkiye'nin, İsrail'in özür dilemesini istediğini ve tazminat talebinin olduğunu ifade eden Ergün, bunların çok haklı talepler olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE'NİN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKTI

Bakan Ergün, Türkiye'nin, bu duruşunu bütün dünyada çok açık bir şekilde ifade ettiğini ve bunların gerçekleşmeden bazı adımların atılmasının mümkün olmadığını söylediğini aktararak, şöyle konuştu:

OBAMA'NIN ZİYARETİYLE BİR NOKTAYA BAĞLANMIŞ OLDU 

''Obama'nın İsrail ziyaretiyle birlikte zaten uzun zamandan beri bazı girişimleri vardı İsrail'in. Yani böyle bir şeyi yapmak isteği içerisinde olduklarını da hissettiriyorlardı ama Obama'nın ziyaretiyle beraber bu, bir noktaya bağlanmış oldu. Bir noktada Türkiye bu konuda haklılığını zaten dünyaya ifade ediyordu. Bu haklılık ortaya çıkmış oldu. İsrail'in de böyle bir adım atmış olması, en azından doğru bir adım diye değerlendirmek lazım. Dünyadaki beklentileri karşılayan bir adım.

UMARIM BUNDAN SONRA BU TÜR OLAYLAR OLMAZ

Umarım bundan sonra bu tür olaylar olmaz. İsrail'in sadece bunu yapması değil, genel olarak Orta Doğu'daki politikalarını, tutumunu gözden geçirmesi ve Filistin meselesinde daha müspet bir yaklaşım sergilemesi, bundan sonraki gelişmelerin daha iyi olmasını sağlayacaktır.''