BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.430,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kefenlerimizi giyerek yola çıktık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, çözüm sürecine karşı olanlara işte bu mesajı verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, terör sorununun çözümünü istemeyen bazı çevrelerin olduğuna dikkat çekerek, "Sayın başbakanımızın ifadesiyle 'kefenlerimizi giyerek yola çıktık' diyoruz. Korkumuz, hiçbir şekilde Allah korkusunun dışında söz konusu değildir" dedi.

Selimiye Mahallesi'nde bulunan AK Parti Ordu İl Teşkilatı konferans salonunda partisi tarafından tarafından düzenlenen 'İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, burada yaptığı konuşmada terör konusuna değindi. Türkiye'nin kalkınması için terörün yıllardır fren oluşturduğuna dikkat çeken Menderes Türel, "Yaklaşık 300 milyar liraya yakın bir ekonomin üzerindeki yük maalesef sadece bu mücadele için harcanarak oluşmuştur. İşte bu yüzden her dönemde olduğu gibi bu meselenin de çözümlenmesini istemeyen çevreler her zaman var olmuştur, var olacaktır. Ancak bizler kararlıyız. Sayın başbakanımızın ifadesiyle, 'kefenlerimizi giyerek yola çıktık' diyoruz. Korkumuz, hiçbir şekilde Allah korkusunun dışında söz konusu değildir. O yüzden biz doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliği için çalışacağız" dedi.

TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK MİLLET, TEK DEVLET

Taviz vermeyecekleri dört konu olduğunu tekrarlayan Menderes Türel, etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik ve dinsel milliyetçilik yapmayacaklarını da kaydetti. Menderes Türel konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dil, din, ırk, mezhep üzerinden siyaset yapmayacağız. Biz her yerde söylüyoruz. Sayın başbakanımız da söylüyor. Taviz vermeyeceğimiz hususlar dört husustur. Bunlardan birincisi tek bayrak, ikincisi tek vatan, üçüncüsü tek millet, dördüncüsü de tek devlettir. Biz bu konularda hiçbir şekilde bir görüşme bahsi dahi açılmasını kabul etmiyoruz etmeyeceğiz. Ama bu çatı altında farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp herkesi kucaklamakta en önemli görevimizdir. Bizler gönül kazanmak için siyaset yapan partinin mensuplarıyız, iktidar olmak için değil. İktidar hizmetlerimiz için bir vesiledir. Türkiye'nin çok iktidar partisi olmuştur. Muhalefet partisi olmuştur. Ama AK Parti Türkiye'deki geçmişteki istisnaları tabii ki elbette kaide olarak söyleyemeyiz ama birçok parti gibi herhangi bir iktidar veya muhalefet partisi değildir."

Menderes Türel, Ordu'nun büyükşehir olduğunu da hatırlatarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin Büyükşehir Kanunu'nu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığını, mahkemeye yapılan itirazın sonucunu bugünden bilme şansına sahip olmadıklarını da sözlerine ekledi.