BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.440,01
HABER /  GÜNCEL

Bakan Günay'a dönek solcu dedi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a ağır sözlerle yüklendi

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, heykel krizinde zor durumda kalan Günay'ı hedef aldı. "Artık Ertuğrul Günay demeyeceğim, Ertuğrul Günaydın diyeceğim" diyen İnce, "Artık sizin gibi dönek solculara ihtiyaç yok" diye seslendi

Muğla'da bulunan İnce, bu sabah düzenlediği basın toplantısında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yeni çıkarılmaya çalışılan yasalar hakkında hükümeti topa tuttu.

İnce Ertuğrul Günay ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan "ucube" talihsizliğine değindi.

CHP'li İnce, "Kültür Bakanı'nın son durumu ile ilgili bir açıklama yapacağım. Ertuğrul Günay bir zamanlar CHP'de mücadele ederken ben Yalova İl Başkanı'ydım. Ve onu destekleyen üç il başkanından biri bendim. Günay'ın son düştüğü durumu gördükçe keşke CHP'de siyaset yapsaydı, muhalefet olsaydı, bende onu destekleyen milletvekili olmayan birisi olsaydım" dedi.

İnce sözlerine şöyle devam etti:

"Yani keşke bu duruma düşmeseydi toplumun, 70 milyonun önünde bu rezillik yaşanmasaydı, başbakan onu bu kadar kötü duruma düşürmeseydi, hala CHP'de olsaydı da bizde muhalif olsaydık, milletvekilide yapılmasaydık. Ben ona artık şimdiden sonra Ertuğrul Günay demiycem, Ertuğrul Günaydın diyeceğim, belki anlamıştır diye. Yani cevizin kabuğunu kırmayanlar cevizi kabuktan ibaret sayarlar. Halbuki kabuğu kırdıktan sonra içinden gerçek ceviz ortaya çıkar.

DÖNEK SOLCULARA ŞARLATANLARA SESLENİYORUM

Bu ülkedeki dönek solculara, şarlatanlara, liboşlara, AK Parti'yi 8 yıldır demokratmış gibi göstermek isteyenlere, o anlı şanlı beli plastikten yapılmış köşe yazarlarına hepsine sesleniyorum, gerçek yüzlerini şimdi görüyor musunuz? Yani açık acık ben heykele "ucube" dedim diyor. Tıksırıncaya kadar için diyor.İşte bunlar gerçek yüzlerini göstermeye başladılar. Bu nedenle artık sizin gibi dönek solculara ihtiyaçları yok."