BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

2 genç kızı seks kölesi yaptılar!

Kendi istekmeriyle evden kaçan iki genç kız, 2 hafta boyunca korkunç olaylar yaşadı.

Abone ol

Antalya'da 30 Aralık günü ortadan kaybolan ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencileri 13 yaşındaki N.B. ile aynı yaştaki arkadaşı N.H., polisin Beşkonak Mahallesi'ndeki bir eve düzenlediği baskında uyurlarken bulundu.

Kızların 2 haftadır zorla evde tutulduğu ve 7 kişi tarafından defalarca tecavüze uğradıkları belirlendi. 5 kişi gözaltına alınırken, kimliği belirlenen 1 şüphelinin askerde olduğu, diğerinin ise arandığı açıklandı.

SINAVA GİRMEYİP KAÇTILAR

Merkez Kepez İlçesi'ne bağlı Kuzeyyaka Mahallesi'nde bulunan Aslanlar İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencileri N.B. ve N.H., 30 Aralık sabahı okula gitmek için evden çıktı. Ayrı sınıflarda okuyan 2 kız arkadaş, yağmurlu günde okul bahçesinde buluştu. Kızını okula götüren N.B.'nin babasından boşanmış olan annesi Ayşe Y., SBS deneme sınavına girmeleri gerekirken, yağmur altında bekleyen kızıyla arkadaşına, sınıflara gitmelerini söyledi. 2 kız okulun arka tarafına doğru yönelip gözden kayboldu. Sınav sonuna kadar bekleyen Ayşe Y., kızı ve arkadaşının gelmemesi üzerine öğretmenleriyle görüşünce şoke oldu. Kızı ve arkadaşının sınava girmediğini öğrenen Ayşe Y., durumu polise bildirdi.

UYURKEN BULUNDULAR

O günden bu yana kayıp olan kızları bulmak için soruşturma başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kızların okuldan ayrıldıktan sonra bindiği iddia edilen bir otomobilin plakasına ulaştı. Polisler, dün gece araç sahibinin evini belirleyerek, baskın düzenledi. Evde bulunan 24 yaşındaki Ahmet E., kayıp kızların ara sıra kendisini aradığını ve nerede kaldıklarını bildiğini söyledi. Şüpheliyi gözaltına alan polis, kızların kaldığı Beşkonak Mahallesi'ndeki eve baskın düzenledi. İki kız, sabaha karşı, uykudayken bulunurken, ev sahibi Ahmet C. gözaltına alındı. Kızların kısa süre önce bu eve geldikleri, daha öncesinde ise yine Kepez İlçesi sınırlarında bulunan Ahmet K.'ya ait evde saklandığı ortaya çıktı. Düzenlenen baskınla Ahmet K. da gözaltına alındı.

DEFALARCA TECAVÜZE UĞRAMIŞLAR

Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen 2 kızın avukat nezaretinde verdiği ifade, küçük kızların 7 kişinin defalarca tecavüzüne uğradığını ortaya çıkardı. Ailesinden şiddet gördüğünü ve bu nedenle evden kaçmaya karar verdiğini belirten N.B., ifadesinde şunları söyledi:

"Arkadaşım N’ye durumu anlatıp, kendisine gelip gelemeyeceğini sordum. Sanırım o da uyuşturucu kullanıyordu. Önce gelmeyeceğini, daha sonra fikrini değiştirdiğini, kendisinin de kaçacağını söyledi. Daha önceden tanıdığım ve telefon numarasını ezbere bildiğim Ahmet E.'ye evden kaçacağımızı söyledim. O da 'Bana gelin, sizi Bursa'ya götüreyim' dedi. Annem beni okula bıraktıktan sonra sınava girmeyip okulun arka kapısından kaçtık ve Ahmet'in 26 PD 031 plakalı otomobiline bindik. Bu sırada arabada Türkay K. vardı. Onlar N. ile arkaya oturdu. Ben de ön koltuğa oturdum. Sonra bizi Aksu'ya bir eve götürdüler.

YOL BOYUNCA SÜREKLİ ÖPÜYORDU

Yol boyunca arkadaşımı öpmek istiyordu ve sürekli öpüyordu. Arkadaşımsa 'Yeter artık' diyordu. Ben bir ara kızıp çocuğa tokat attım. Sonra Aksu'daki eve geldik. Gece Ahmet ile uyudum, ama ilişkiye girmedik. Arkadaşım da Türkay ile uyudu. Onun bağırdığını ve sürekli ağladığını duydum. Ben mutfakta sigara içerken bir ara onları gördüm. N.’nin üst tarafı giyinik, alt tarafı çıplaktı.

BAZEN KENDİ İSTEĞİMİZLE BAZEN ZORLA

Ertesi günlerde bazen kendi isteğimizle birlikte olduk, bazen ilişkiye zorlandık. Sonra bizi başka bir eve götürdüler. Bu evde de çağırdıkları bazı kişiler zorla ilişkiye girdi. 'Burada kalıyorsanız bunun karşılığını ödemelisiniz' diyerek her ikimize de defalarca tecavüz ettiler. En son Lara bölgesinde bir evde yine tecavüzler oldu. Biz buradan kaçmak istedik, kaçamayınca bizi alıp yakalandığımız eve getirdiler. Yine burada da tecavüzlere uğradık."

Polis, genç kızların ifadesi üzerine Tuncer Y. ve Türkay K.'yı da yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili kimliği belirlenen 1 tecavüz şüphelisinin askerde olduğu, diğerinin ise kimliğinin tespit edildiği ve arandığı açıklandı.

İfadelerinde kızlara tecavüz etmediklerini, kendi rızalarıyla birlikte olduklarını söyleyen şüpheliler, Ahmet E., Ahmet K., Ahmet C. Tuncer Y. ve Türkay K.'nın, polisteki sorgularının ardından Adli"ye sevk deliceği ve 'küçük yaşta kızı zorla alıkoymak', 'tecavüz', 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından mahkemeye çıkarılacağı açıklandı. N.B. ve N.H. ise ailelerine teslim edildi.

KARAKOLDA POLİSLERİN ÖNÜNDE DAVACI OLDUĞU KİŞİYİ NASIL ÖLDÜRDÜ?


[PAGE]



Adana'nın Ceyhan ilçesinde kavgaya karışıp kendisini dövenlerden şikayetçi olmak için karakola giden 26 yaşındaki Adil Malay, ifadesi alındığı sırada polislerin gözü önünde davacı olduğu kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.

Olay, sabah 04.00 sıralarında, Gaziosmanpaşa Polis Merkezi'nde meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle kavga eden iki gruptan darp edilerek yaralanan Adil Malay, karakola giderek şikayetçi oldu. Malay'ın şikayeti üzerine, Ceyhan Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Niyazi A. karakola getirilerek ifade odasına alındı. Niyazi A., ifade odasında Adil Malay ile karşılaşınca belinden silahını çekip şahsa kurşun yağdırdı. Malay olay yerinde hayatını kaybederken, Niyazi A.
polisler tarafından etkisiz hale getirilip nezarethaneye götürüldü. Adil Malay'ın cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Oğlunun karakolda öldürülmesine anlam veremeyen 60 yaşındaki baba Mustafa Malay, "Kendisini dövenlerden kurtulmak için karakola sığınmış. İfade verdiği sırada güvenlikçi gelip oğlumu öldürmüş. Karakola giren birinin üstünü nasıl aramazlar? O kadar polisin arasında bir cinayet nasıl işlenebilir? Bu işin peşini bırakmayacağım. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

VALİ ATIŞ: "POLİSİN GÜVENİ SUİSTİMAL EDİLMİŞ"
Bu arada polis karakolunda işlenen cinayetle ilgili bir açıklama yapan Adana Valisi İlhan Atış, olayın güven suistimali sonucu meydana geldiğinin altını çizerek, "Cinayeti işleyen kişi özel bir güvenlik görevlisi. Eğer normal vatandaş olsaydı gerekli tarama yapıldıktan sonra içeri alınırdı. Belediyeye bağlı bir güvenlik görevlisi olduğundan memurlar üzerinde güven oluşturmuş. Katil zanlısının yaptığı, güven ortamını açıkçası suistimal etmektir" dedi. Bu olayın ardından kendisinin ve Emniyet Müdürü Mehmet
Salih Kesmez'in çok üzüldüğünü belirten Atış, "Böyle bir olay bir daha olmamalı. Keşke hiç yaşanmasaydı. Çok yönlü tahkikat sürüyor" dedi.


BORÇ BATAĞINA SAPLANAN BERBER NE YAPARKEN YAKALANDI?

[PAGE]



Adana'da, borç batağına düşen berber üzerine bağladığı sahte bomba düzeneği ile kuyumcuyu soymak istedi.

Edinilen bilgilere göre, olay, merkez Seyhan ilçesi Özler Caddesi üzerinde bulunun Keslimez Kuyumculuk'ta dün akşam saatlerinde meydana geldi. Kuyumcuya giren Cihan Duman (29) beline bağladığı düzeneği göstererek, "Üzerimde bomba var. 2 kilo altın verin. Yoksa bombayı patlatırım" notunu iş yeri çalışanlarına göstererek altınların verilmesini istedi. Düzeneğe aldırış etmeyen iş yeri çalışanları zanlının üzerine yürüyerek karşı geldi.

Çalışanların kovalayarak korkuttuğu zanlı üzerindeki düzeneği atarak bir iş hanına girdi. Bu sırada olay yerine gelen polis ekipleri zanlıyı saklandığı iş hanının üst katında yakalayarak göz altına aldı. Evli ve bir çocuk babası Cihan Duman'nın berber olduğu çevresine olan borçları ödemek için soygun girişiminde bulunduğu bildirildi. Zanlı sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.


KENDİ KULLANDIĞI KAMLONUN ALTINDA NASIL KALARAK ÖLDÜ?

[PAGE]




Bursa'da yol kenarındaki çöp kutusuna çarpınca aracın devrileceğini anlayıp atlayan sürücü, kendi kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yıldırım ilçesi Samanlı köyü girişinde meydana geldi. 16 J 6011 plakalı kamyonu ile şehir merkezine gelen Ali Satık (28) direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun sağında bulunan çöp konteynırına çarptı.

Çarpmanın etkisi ile Satık, aracının hakimiyetini kaybetti ve kamyon yolda zigzag yapmaya başladı. Kamyonun devrileceğini anlayan sürücü, aracın kapısını açarak kaçmak istedi. Ancak Satık kaçmak isterken kamyon bir anda üzerine devrildi. Genç adam kendi kullandığı kamyonun altında kalarak feci şekilde can verdi. Kazada aynı araç içersinde bulunan Satık'ın abisi ise yara almadan kurtuldu.

Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Satık'ın kaza yerine gelen eşi ve annesi fenalık geçirdi. Eşini kaybeden ve kendini yerden yere vuran kadını jandarma ekipleri teselli etti. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.




DAL YERİNE AYAĞINI KESİYORDU

[PAGE]



Siirt'in Eruh ilçesinde, ağacın dallarını testere ile kesmeye çalışan bir kişi topuğundan yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Emekçiler köyünde kışlık yakacak için evine götürdüğü odunları motorlu testere ile kesmeye çalışan Zeki Gökçe (37), kaza sonucu topuğundan yaralandı. Kanlar içinde yere yığılan Gökçe, yakınları tarafından kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

YEĞENİNİ KORUMAK İSTERKEN BAKIN NE OLDU?

[PAGE]



Kayseri'de, lisede okuyan yeğenini rahatsız ettiği gerekçesiyle konuşmak için yanına gittiği genç tarafından bıçaklanan şahıs ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Melikgazi ilçesi Ahmet İnci Lisesi önünde meydana geldi. Efrahim B. (32) isimli şahıs, okulun önüne gelerek kız yeğenini rahatsız ettiği gerekçesiyle 18 yaşındaki F.K. ile konuşmak istedi. F.K., çıkan tartışmada Efrahim B.'yi her iki koltuk altından bıçakla yaraladı.


Aldığı darbelerle yere yığılan Efrahim B., olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Buradan hayati tehlike kaydıyla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi
Hastanesi'ne sevk edilen Efrahim B.'nin tedavisinin sürdüğü öğrenildi. F.K. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.



16 YAŞINDA HAYATINA SON VERDİ

[PAGE]



Batman 19 Mayıs Mahallesi'nde ikamet eden 16 yaşındaki lise öğrencisi, tavana astığı iple yaşamına son verdi.

Olay sabah saat 07.00'de 19 Mayıs Mahallesi'nde meydana geldi. İMKB Lisesi öğrencisi olduğu belirtilen G.Ç. (16) isimli genç kız, okula gitmeye hazırlandığı sırada odasında tavana astığı iple intihar etti.

Olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilen genç kızın cansız bedenini gören aile fertleri sinir krizleri geçirdi. G.Ç.'nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Batman Bölge Hastanesi'ne kaldırılırken, polis intihar olayı ile ilgili inceleme başlattı. Genç kızın migren rahatsızlığı bulunduğu ve psikolojik sorunlar yaşadığı iddia edildi.