BIST 9.821
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.459,31
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Albayrak ilk kez açıkladı Marmaris'te o gece

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 15 Temmuz darbe girişimine dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, darbe girişiminden bir gün önce oğlunun ricası üzerine, 15 Temmuz günü Marmaris'e gittiğini söyledi.

15 Temmuz gecesine ilişkin konuşan Albayrak, "O gece bu ülkenin çıkardığı liderinin yanında olmak Allah'a hamdettiğim en önemli noktalardan bir tanesi." dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde "Milli İradenin Zaferi'' konulu panel düzenlendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-Sosyal Politikalar Başkanı-Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Enerji Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Mehmet Uçum, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve Oğuz Haksever konuşma yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-Sosyal Politikalar Başkanı-Malatya Milletvekili Öznur Çalık, panelin başında konuşma yaptı

PANELE YOĞUN İLGİ

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen panele, şehit yakınları, gaziler, Bakanlar, ulusal ve yabancı medya temsilcileri, akademisyenler ile AK Parti teşkilatları katıldı. Panelde konuşma yapan Albayrak, şunları söyledi:

ARŞI ALADA MAKAM ELDE ETTİLER

"15 Temmuz tüm ülke olarak hepimizin canlı yaşadığı kendine özgü hikayesi olan bir geceydi. Ali makamlara ulaşanlar başta şehitlerimiz sonra gazilerimizdir. Onlar 80 milyonun üzerinde arşı alada makam elde ettiler, madalyayı orada aldılar. Cenab-ı Allah inşallah bizleri de onlarla birlikte haşreyler.

12 Eylül'de babasını bir darbe vesilesiyle hapse göndermiş çocuk olarak darbe dendiğinde 'senin baban niye hapiste?' dendiğinde darbe kültürünü çok ayrı bir duygusal bir çocukluk yamamış biri olarak farklı bir imtihan olmadı.

BERAT ALBAYRAK O GÜN MARMARİS'TE OLMAYACAKTI

Benim için 15 Temmuz'un Allah'a hamdettiğim bir tarafı var ki o da şu;  15 Temmuz gecesi kader planında planlanan şekliyle Berat Albayrak, o gün Marmaris'te olmayacaktı. Berat Albayrak'ın büyük oğlunun ricası ve ısrarlı telefonları vesilesiyle, bir gün önce oğlunu kırmamak için apar topar oraya gelmesi, kader planında orada olması, hesapta benim bilgim dahilinde yoktu.

LİDERİNİN YANINDA OLMAK ALLAH'A HAMDETTİĞİM NOKTALARDAN BİR TANESİ

Cenab-ı Allah'a hamdediyorum ki o gece bu ülkenin çıkardığı son yıllarda tarihçiler bunu yazacak muhakkak ama, liderinin yanında olmak Allah'a hamdettiğim en önemli noktalardan bir tanesi."