BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.492,26
HABER /  GÜNCEL

Görüntüleri olay olmuştu karar açıklandı

İrlandalı boksör davasında karar açıklandı. Mahkeme, İrlandalı Mohammed Fadeldabbous'un yumruklarına "meşru müdafa" diyerek ceza vermedi. Sanık Esnaf Şenol Palan'ı ise "Kasten yaralama" suçundan 3 yıl 6 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı.

Abone ol

İSTANBUL Aksaray'da esnafların saldırısına uğrayan Kuveyt asıllı İrlandalı turist Mohammamed Fadeldabbous davasında karar çıktı. Sanıklardan esnaf Şenol Palan, İrlandalı turisti darp ettiği ve kolunu kırdığı gerekçesiyle "Kasten yaralama" suçundan 3 yıl 6 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul'da girdiği büfeden almaya çalıştığı su şişelerini deviren İrlandalı turist Mohammamed Fadeldabbous, esnafların saldırısına uğramış, ortaya çıkan yumruklaşma görüntüleri ise bir anda Türkiye'nin gündemine oturmuştu. İrlandalı turist üzerine gelen esnafları bir bir yere yığmıştı.

Olay sonrası açılan davada davada müşteki sanık olarak yer alan İrlandalı Mohammamed Fadeldabbous'a eylemini meşru müdafaa çerçevesinde gerçekleştirdiği gerekçesiyle herhangi bir ceza verilmedi. Sanıklardan esnaf Şenol Palan, İrlandalı turisti darp ettiği ve kolunu kırdığı gerekçesiyle "Kasten yaralama" suçundan 3 yıl 6 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer iki sanığa ise para cezası verilip cezaları ertelendi.