BIST 9.570
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.488,02
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple'da iPhone 8 paniği! Bu şekilde çıkarsa satmaz!

Kullanıcılar merakla iPhone 8 telefonlarının çıkmasını beklerken Apple kanadında panik var. Apple'ın yazılım konusunda sorunlar yaşadığı ve bazı özellikleri iPhone 8’e yazılımsal olarak yetiştiremeyeceği iddia ediliyor.

Abone ol

iPhone 8’in Eylül ayında tanıtılması planlandığından dolayı Apple tasarımcıları ve mühendisleri üretim gecikmelerine neden olabilecek yazılım sorunlarını düzeltmek için yoğun mesai harcıyorlar. Bu durum Apple mühendislerinin panik yaşamalarına sebep oluyor. Eğer bazı sorunlar çözülemezse iPhone 8 donanımsal olarak hazır olsa da yazılımsal eksikliklerle piyasaya çıkacak.

Önceki iPhone modellerine göre yeni birçok özellikle gelmesi beklenen iPhone 8’de özellikle kablosuz şarj konusunda sıkıntı yaşanıyor. Daha önce blog yazarı John Gruber, kablosuz şarj özelliğinin iOS ile uyumluluğunun sağlanamadığı, bu sebeple özelliğin iOS 11.1 ile aktif olacağını belirtmişti. iPhone 7 Plus’taki Portre Modu’nun da sonraki güncellemeler ile kullanılabilir hale geldiği düşünüldüğünde kablosuz şarj için de böyle bir olasılık mümkün.

Apple mühendisleri sadece kablosuz şarjda değil ön kameraya yerleştirilecek 3D sensörler konusunda da yazılımsal sıkıntılar yaşıyor. Touch ID’nin yerini alabilecek olan yüz tanıma özelliği için gerekli olan 3D sensörlerin güvenilir çalışabilmesi için uğraşan mühendisler iOS’tan kaynaklı problemlerle karşı karşıyalar.

Apple, 3D sensörler konusundaki yazılımsal sorunları kısa sürede aşacak. Eğer sorun çözülemezse şirket sensörleri telefona dahil edip daha sonra yazılım güncellemesi ile aktif edecek. Bu sebeple iOS 11.1’in önemli bir güncelleme olacağını söylemek mümkün. Fast Company, Apple'ın Touch ID’yi hala ekranın altına eklemeye çalıştığını düşünüyor. Fakat Bloomberg ve Ming-Chi Kuo’nun Touch ID’nin olmayacağı konusundaki iddiaları bu konuda hala belirsizlik olduğunu gösteriyor.