BIST 9.879
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.458,83
HABER /  DÜNYA

Bakan Albayrak açıkladı Yunanlılar panik yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Akdeniz'de doğalgaz ve petrol bulunacağını söylemesi Yunanlılarda panik yaptı. Yunanistan'da yayın yapan Kathimerini gazetesi Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaptığı sondaj çalışmalarını yazdı.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın kararlı bir şekilde Akdeniz'de doğalgaz ve petrol bulunacağını söylemesinden sonra devam eden çalışmalar Yunanistan'ı rahatsız etti.

Yunanistan'da yayın yapan Kathimerini gazetesinde Vasilis Nedos'un imzasıyla çıkan yazıda, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaptığı sondaj çalışmaları ele alındı.

TÜRKLER SONDAJ GEMİSİYLE GELİYOR Rumların yaptığı çalışmalara Türkiye'nin itiraz ettiğinin belirtildiği yazıda, "Türkler bu kez yüzer sondaj gemisi (Deepsea Metro 2) vasıtasıyla Doğu Akdeniz'e yeniden geliyorlar. Geminin nerede kullanılacağı henüz belli değil ancak zaman dilimi olarak 2018 başları öngörülüyor." ifadeleri kullanıldı. Yazının devamında ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları hatırlatıldı.

İLK DERİN SONDAJIMIZI YAPACAĞIZ! "Einsten'ın dediği gibi aynı şeyleri yaparak farklı sonuçları ahmaklar bekler. Petrol ve doğalgaz sondaj çalışmalarında kendi insanımızla tecrübe birikimimle farklı metotlar deneyeceğiz. Bütün tecrübeleri sindirerek farklı metotlarla farklı sonuçlar elde edeceğiz. Akdeniz başta olmak üzere Karadeniz'de de rol alacağız. 2018 yılı başında ilk Akdeniz sığ sondajını daha sonra da derin sondajımızı yapacağız. Muazzam bir maliyet avantajı da sağlıyoruz. Bu size ne kazandıracak. Bir bakmışsınız başkasının bir kuyuya harcadığı parayla siz iki kuyu açıyorsunuz. Petrol ve doğalgaz için Akdeniz özelinde çok umutluyuz."

BARBAROS'UN ÇALIŞMALARI Kıbrıs açıklarında sismik arama faaliyetlerinde bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi'ne dikkat çeken Yunan yazar, Türkiye'nin bu bulgular dahilinde hareket ettiğine dikkat çekti.