BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.421,59
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü polis müdürünün yanındaki bomba isme bakın

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında 17 Aralık belgelerinin FETÖ'cü polisler tarafından ABD'ye nasıl taşındığıyla ilgili çarpıcı ayrıntılar aktardı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "ABD'de kaybolan laptop" başlıklı yazısında Reza Zarrab'ın tanık olduğu Hakan Atilla davasındaki belgelerin ABD'ye nasıl götürüldüğünü anlattı.

ABD ZİYARETİNDE LAPTOP KAYBOLUYOR: 20 Eylül-1 Ekim 2012 tarihleri arasındaki programa katılmak üzere ABD'ye giden 17 Aralık operasyonunu yürüten İstanbul Mali İşler Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın, Türkiye’ye dönüşünde yanında götürdüğü Emniyet’e ait olan görev bilgisayarını ABD’de kaybettiğini bildirdiğini yazan Sevi, açılan soruşturmanın da kapatıldığına dikkat çekti.

‘O tarihte 17 Aralık’la ilgili süreç başlamış mı’ diye bir soru aklınıza gelebilir." diye yazan Selvi, yazısında "06.06.2011 tarihinde Turgut Happani ile başlayan bir soruşturma kapsamında başlamış. Yakup Saygılı, ABD’ye giderken son bilgileri güncellediği bu laptop’ı yanına alıyor. " ifadelerine yer verdi.

ABD’ye gidiş-gelişinde Yakup Saygılı’ya Metin Topuz’un eşlik ettiğini söyleyen Selvi, yazısını böyle tamamlıyor:

METİN TOPUZ YANINDA: "Şimdi sıkı durun. Büyük balık geliyor. ABD’ye gidiş-gelişinde Yakup Saygılı’ya Metin Topuz’un eşlik ettiği söyleniyor. ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda irtibat görevlisi olan Metin Topuz, FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine konulmuştu. ABD’nin vizelerin askıya almasına neden olan Metin Topuz, demek ki ABD için bu kadar önemli bir adammış.

Metin Topuz ile Yakup Saygılı arasındaki tek irtibat bu değil. Topuz’un telefonunda yapılan incelemede FETÖ’yle irtibatlı Zekeriya Öz dahil 121 kişi içinde Yakup Saygılı ilk sırada yer alıyor. Belgeler incelendiğinde ikili arasındaki ilişkinin derinlikli olduğu anlaşılıyor.

Metin Topuz, 17 Aralık operasyonundan 12 gün önce İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’ne giderek Yakup Saygılı ile görüşüyor. 5 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen ve bir saat 1 dakika süren görüşmede Metin Topuz tek başına değil. Beraberinde 3 kişi ile birlikte geldikleri Mali Şube’de Yakup Saygılı tarafından kapıda karşılanıp, kapıya kadar uğurlanıyor.

17 Aralık’ta İçişleri Bakanı olan Muammer Güler’in operasyondan haberinin olmadığı dikkate alınırsa, Metin Topuz’un ne denli önemli biri olduğu anlaşılır. Reza Zarrab ABD’de yakalandığı gün Metin Topuz, WhatsApp’ta, “O İranlı çok yakında konuşmaya başlayacak” diye yazmıştı. Bu çok şey bilen adam 17 Aralık sabahı ne yazdı acaba?"

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı