BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  GÜNCEL

Yeni keşfedildi burada 100'den fazla yeni canlı türü var

Bilim insanları geçen yıl Vietnam, Laos, Myanmar, Tayland ve Kamboçya'yı kapsayan Mekong Deltası'nda aralarında kertenkele ve kamplumbağa türlerinin de olduğu 100'den fazla yeni canlı türünün keşfedildiğini açıkladı.

Abone ol

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Mekong Deltası'nda 2016 yılında 115 yeni canlı türünün keşfedildiğini açıkladı. 

Bilim insanları canlı çeşitliliğinin en fazla olduğu yerlerden biri olan ve Vietnam, Laos, Myanmar, Tayland ve Kamboçya'yı kapsayan Mekong Deltası'nı 'biyolojik hazine bölgesi' olarak adlandırılıyor. Bölgede her yıl onlarca yeni canlı türü keşfediliyor. 2016'da  bölgede keşfedilen 115 tür arasında 11 amfibi, 2 balık, 11 sürüngen, 88 bitki ve 3 memeli bulunuyor.​Yeni keşfedilen türler arasında at nalı şeklinde suratı olan bir yarasa türü ile Tayland'daki bir yerel markette keşfedilen salyangoz yiyen bir kaplumbağa türü de yer alıyor.  'Timsah Kertenkelesi' adı verilen ve Kuzey Vietnam'daki daimi yeşil kalan ormanlarda yaşayan pullu kertenkele de yeni keşfedilen türler arasında.

SON 20 YILDA MEKONG DELTASI'NDA 2500'TEN FAZLA YENİ TÜR KEŞFEDİLDİ Buzulların erimesiyle insanlığın hiç tanımadığı virüs türleri ortaya çıkıyor. WWF'nin açıklamasına göre bilim insanları son 20 yılda Mekong Deltası'nda 2500'ten fazla yeni tür keşfetti.  Ancak örgüt yol ve baraj inşaatları ve yasadışı ticaret nedeniyle bu canlıların sayıları ve ekosistemlerinin tehdit altında olduğuu vurguladı. WWF'den Lee Poston açıklamasında "Küresel gelişmeler endişe vericiyken ve bu türlerin Mekong Deltası'ndaki yaşam alanları tehdit altındayken yeni türlerin keşfi bize büyük umut veriyor. Ancak bu türlerin yaşam alanlarını korumak için daha fazlasını yapmalı ve onların yasadışı vahşi yaşam ticaretine girmesini önlemeliyiz" dedi.