BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli'den Davutoğlu'na flaş HDP çağrısı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Güneydoğu'da PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar ve HDP'li vekillerin dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda gündeme dair son dakika açıklamalar yaptı.

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında değerlendirmeler yapan Bahçeli, "Terör çeteleri Türkiye'yi istikrarsızlığa mahkum etmiştir. Milletimiz kaygıdadır çünkü her gün saldırı haberleri alınmaktadır. Devamlı acımıza acı eklenmektedir. Bu nedenle Türk'ün bahar bayramı olan Nevruz'u buruk bir şekilde kutladık. Türk milleti Nevruzla birlikte yeni ve umutlu günlerin geleceğine inanmıştır. Bu yüzden Nevruz yeniden doğuşun bolluk ve bereketin sembolü olmuştur. Nevruz geleceği umut ve beraberlikle kavramanın müjdesidir." dedi.

"HODRİ MEYDAN DİYORSUN, HDP'Yİ YANINA ALIYORSUN"

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 3 HDP'li vekil hakkında hazırlanan fezlekeler hakkında konuşan Bahçeli, "Fırsat karşımızdadır TBMM'nin önceliği HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması olmalıdır. Elbirliği edelim bu siyasi bölücülerin dokunulmazlıklarını kaldırarak doğruca adalete yollayalım. Sayın Davutoğlu hodri meydan diyorsun HDP'yi yanına alıyorsun bu doğru değildir. Adalet yerini bulsun diyorsanız çözüm belli çıkış önümüzdedir. Dokunulmazlıkları derhal kaldırmak milli bir sorumluluktur" dedi.