BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış'tan Gezicileri kızdıracak sahur sorusu!

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gezi Parkı eylemcilerinin kul hakkı durumunu hocaya sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Sahur programına katılan Egemen Bağış, Gezi Parkı eylemleriyle kul hakkına girilip girilmediği sorusunu sordu.

Star'a yayınlanan "Halil Necipoğlu ile sahur" programına katılan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, gezicilerin yaptıklarını anlatarak kul hakkını sordu.

Bağış "Kollektif kul hakkı dediğimiz zaman, ülkede her şey iyi giderken, tarihinin en düşük faiz oranıyla devletin borçlandığı dönem yaşanırken, 3. köprü, 3. havalimanı yapılırken işsizlik oranları AB ortalamasından inmişken, birilerinin Türkiye'de huzursuzluk çıkarması, toplumu karıştırması, faizlerin yükselmesi, faizlerin yükselmesi demek çoluk çocuğumuzun rızkının azalması demek bu kollektif kul hakkı değil midir?" diye sorarak Gezi Parkı eylemcilerinin durumuyla ilgili bilgi istedi.

Hoca bu duruma "Kesinlikle" diye cevap vererek Hz. Muhammed'in hayatından örnek vererek "Peygamberimiz Mekke'yi fethediyor, Medine'ye gidiyor aydınlık şehrine dönüştürüyor. Barış ortamından rahatsız olanlar ortamı karıştırmak istiyor. Buradada da aynısı var" dedi.