BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,99
ALTIN 2.430,57
HABER /  DÜNYA

’’Taksim, Tahrir’e dönüştürülmek istendi’’

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gezi Parkı olaylarında, Taksim’in Tahrir’e dönüştürülmek istendiği belirtti.<br/>Bakan Bağış, İstan...

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gezi Parkı olaylarında, Taksim’in Tahrir’e dönüştürülmek istendiği belirtti.
Bakan Bağış, İstanbul Anadolu Yakası Meyve Sebze Komisyoncuları İşadamları Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada bir süre esnafların sorunlarını dinleyen Bakan Bağış, ardından AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği iftara katıldı.

"TAKSİM, TAHRİR’E DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENDİ’’
Konuşmasında Taksim Gezi Parkı olaylarına değinen Bağış, Taksim’in Tahrir’e dönüştürülmek istendiğini belirterek, “Birileri Türkiye’de yeni bir oyun kurmak istedi. Taksim’den bir Tahrir çıkarmak istediler. Birileri Türkiye’nin başına çorap örmek istedi, ama bu milletin dirayetli duruşu elini tersiyle onu itti. Bundan sonraki süreçte de bizim teyakkuz içinde olmamız lazım. 2 gün evvel söyledim; bir başka iftar yemeğinde belki ilk randevuyu kaybettiler ama bu işlerin arkasında farklı lobiler var, farklı çıkar gurupları var. Bugün haklı olduğum ortaya çıktı” diye konuştu.

"İÇERİDEKİLERİN PİYON OLMASINA AKLIM ERMİYOR’’
Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili The Times’e verilen bir ilana dikkat çeken Bakan Bağış, “Dünyanın önemli bir gazetesinde The Times da bir ilan verilmiş. Sözde sanatçı olan artist geçinen tiyatrocu, müzisyen geçinen birileri bir ilan vermişler ve hükümetimizin, Başbakanımızın Kazlıçeşme’ye giden milyonlarca insanı Naziler olarak göstermeye çalışmışlar. Bu bir nefret suçudur, bir insan hakları ihlalidir. Tabi ki yargımız bunun üzerine gidecektir. Kendini ‘sayın’ kabul eden ama hiç birimizin saymayacağı o zihniyetlerin, bu densizliğine mutlaka yargımız gereken tepkiyi gösterecektir. Ama şundan emin olun; zihniyet aynı zihniyet. Daha evvel hatırlarsınız, başörtüsüne Nazi üniforması diyen bir muhalefet vardı. Bugünde Kazlıçeşme’ye gidenlere ‘bunlar Nazilerdir’ diye gazetelere ilan veren zihniyet aynı yaklaşımdır. Bunlar Türkiye’nin yükselmesinden, zenginleşmesinden rahatsız oluyorlar. Türkiye’nin büyümesinden zenginleşmesinden rahatsız olan dış güçleri anlıyorum ama içeridekilerin buna alet olmasına, piyon olmasına inanın benim aklım ermiyor” dedi.

"TÜRKİYE MÜSLÜMAN ÜLKELER İÇİN BİR UMUT’’
Burada katımcılara hitaben bir konuşma yapan Bakan Bağış, iç savaşların yaşandığı Müslüman ülkeler için Türkiye’nin bir umut olduğunu dile getirdi. Bağış, “Bugün bakıyorsunuz Suriye’deki o insanlarında, Mısır’dakilerin de, Somali’dekilerin de Arakan’lıların da, Gazze’dekilerin de en büyük umudu Türkiye. Türkiye Cumhuriyeti, bu millet, her zaman mağdurun yanında olmuştur. Her zaman zalimin kâbusu olmuştur. İşte onun için bizim ülke olarak millet olarak güçlü olmamız lazım. Tabi ki içimizde Kürt’te olacak, Ermeni’de olacak, Çerkez’de olacak, Laz’da olacak ama biz hepimiz bu ülke için sevdalı olacağız, birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz. Bu sadece bizim gelişmemizle alakalı değil, bize umut bağlamış milyarlarca insan var. Onların sorumluluğunu eğer kendi omzumuzda hissedemez isek o zaman Ramazan’ın gerçek anlamını yakalamış olamayız. Bu yüzden mesuliyetimiz çok fazla” dedi.
(İHA)