BIST 9.889
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.454,67
HABER /  GÜNCEL

Yeşil sahaları sarsan operasyon

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım gözaltında...

Abone ol

Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım ve Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnur Odyakmaz'ın da aralarında bulunduğu 50'den fazla isim şike soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre şike operasyonunun 2 ya da 3 dalga halinde devam edeceği ve önümüzdeki hafta içinde gözaltına alınanların sayısının 150'yu bulması bekleniyor.

AZİZ YILDIRIM BÖYLE GÖZALTINA ALINDI... TIKLAYIN

TRABZONSPOR'DAN OPERASYONLA İLGİLİ ŞOK YALANLAMA... TIKLAYIN

Organize Suçlar ekiplerinin sabah 07:00 itibariyle İstanbul ve Antalya'nın da içinde bulunduğu 12 ilde eş zamanlı başlattığı futbolda şike soruşturması kapsamında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın evinde bir arama yapıldı. Bu aramanın ardından sağlık kontrolüne götürülen Yıldırım gözaltına alındı.                                              

Gözaltına alınan diğer isimler...
Futbol camiasında şok etkisi yaratan soruşturmada gözaltına alınan isimler netleşmeye başladı.İşte herkesi şaşkına çeviren o isimler...
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadyumu'nda da çeşitli aramalar gerçekleştirilirken Fenerbahçe AS Başkanı Şekip Mosturoğlu, Kulüp Müdürü İlhan Ekşioğlu ve muhasebe müdürü gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

İlk gelen bilgilere göre operasyon kapsamında ikinci yarıdaki Fenerbahce-Eskişehir maçı da inceleniyor. 12 ayrı şehirde futbolda şike operasyonu sabah saatleri itibariyle başladı. Baskınlar ve aramalar devam ediyor.  50'yi aşkın gözaltının olduğu belirtiliyor.

KULÜP BİNASINDA ARAMA YAPILIYOR

Alınan bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul'da başlatılan operasyon çerçevesinde, sabah saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki başkanlık binasına gitti.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama çalışmaları sürüyor.

Fenerbahçe'den ilk açıklama
Şok gözaltı operasyonunun ardından Fenerbahçe'den ilk açıklama geldi.
AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN...

Gözaltına alınanlar arasında, futbolcular, teknik direktörler ve menajerler de bulunuyor.

Futbolcu Ümit Karan, Sezer Öztürk ve Serkan Çalık'ın da operasyon kapsamında göz altına alındığı belirtiliyor.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ve Sedat Peker'e yakınlığıyla bilinen Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker de göz altına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen şike soruşturması kapsamında 24 Mart ve 8 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen operasyonlarda Fatih Akyel, Arif Erdem, Recep Öztürk, Celil Sağır ve Erkan Ergün'ün de aralarında bulunduğu 55 kişi gözaltına alınmıştı.

İZMİR'DE DE 6 KİŞİ GÖZALTINDA

Gözaltına alınanların bazı Fenerbahçeli futbolcularla yakınlığı olduğu, telefon ve mesaj trafiğinde teknik takibe yakalandığı belirtildi. Fenerbahçeli Futbolcu Emre'nin daha önce mesajlaştığı kuzeni V.B.'nin de gözaltına alınanlar arasında yer aldığı bildirildi.

Gözaltında olanların bazılarının tatil için İzmir'de bulunduğu, Altay Spor Kulübü'nde görevlilerin de olduğu kaydedildi.

İLHAN EKŞİOĞLU'NUN OTELİ DE ARANIYOR

Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan otelinde arama yapılıyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Ekşioğlu'na ait Belek Turizm Merkezi'ndeki Club Asteria Belek Otel'e geldi.

Polis ekiplerinin halen otelde bulunduğu, Ekşioğlu'nun ise henüz gözaltına alınmadığı öğrenildi.

İKİNCİ BÜYÜK OPERASYON                                             

Yasadaki cezalar çok ağır!
Şike iddiaları doğru çıkarsa yasalar kulüplere ağır yaptırımlar uygulayabilir.
İŞTE YASADAKİ O CEZALAR... TIKLAYIN

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen şike soruşturması kapsamında 24 Mart ve 8 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen operasyonlarda Fatih Akyel, Arif Erdem, Recep Öztürk, Celil Sağır ve Erkan Ergün'ün de aralarında bulunduğu 55 kişi gözaltına alınmıştı.

ADANA VE MERSİN'DE GÖZALTI

Sabah saat 06.00 sıralarında operasyon için düğmeye basılması ile birlikte Adana'da 2, Mersin'de de 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar hakkında İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı kararı bulunduğu, bir gün önceden yazlıklardaki adreslerinin saptandığı belirtildi. Aralarında, Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden birinin şöförünün de bulunduğu 3 kişi, İstanbul'a götürüldü.

TRABZON VE BEŞİKTAŞ'A ARAMA

Futbolda şike soruşturması kapsamında Trabzonspor ve Beşiktaş'ın kulüp binalarında da arama yapıldı.