BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,11
HABER /  SPOR

Aziz Yıldırıma armatör rakip

Fenerbahçe'de olağan kurul yaklaşıyor. Başkan Aziz Yıldırım bu kez rakipsiz değil. Üstelik rakibi de bir hayli dişli...

Abone ol

F.Bahçe'de 5 ay sonra yapılacak olağan genel kurul öncesinde adaylık çalışmaları hızlanmaya başladı.. 15 Şubat 2009’da başkanlıktaki 11. yılını dolduracak olan Yıldırım’ın muhalifleri, seçim için başkanlık adaylarını belirledi: Şadan Kalkavan.

Vatan Gazetesi'nden Buğra Acar'ın haberine göre; Camianın aday olması için yoğun pres uyguladığı ünlü armatör, dün yaptığı açıklamada “Biz hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmadık. Ama destek çığ gibi büyüyünce de dostlarımızı kıramadık. Ben değil, camia adaylığımı istiyor. Gerekli ortam hazırlanacak ve ben aday olacağım. Karşımda kim olur, nasıl bir tablo ortaya çıkar, şimdiden bilemem.. Bu konudaki resmi açıklamayı en geç 1 ay içinde yapmayı planlıyorum.. O güne kadar ekibimle birlikte gerekli çalışmalarda bulunacağım” diye konuştu..

Yıldırım'a karşı 2006’da aday çıkaramayan muhalefetin bu kez Rizeli armatör çevresinde toplanacağı öne sürüldü.. Kalkavan, adaylık sebebini de şöyle açıkladı:

‘BAŞKANLĞI YILDIRIM’DAN DAHA İYİ YAPARIM"

F.BAHÇE yanlış yönetiliyor.. Transferde yaşananlar ortada.. Tuncay gibi bir değer bedavaya kaybedildi, Aurelio’nun nasıl elden kaçırıldığı ortada.. Üstelik yerine alınanlar da gereken verimi sağlayamadı.. Geçen sezon Avrupa’daki performansı alkışa değerdi.. Bu sezon ise 70 milyon Euro harcanıp, G.Saray’ın bile gerisinde kaldık.. 10 yıl içinde F.Bahçe’nin harcadığı para 750 milyon doları aşmış.. Karşılığında ise elle tutulur olarak sadece Saracoğlu Stadı var.. Bu işi Aziz Yıldırım’dan daha iyi yapacağıma inanarak göreve talibim. Bu kez Yıldırım’ın tek başına seçime girmesine izin vermem.”

FENERBAHÇE SAHİPSİZ DEĞİL

Ekibi hakkında bilgi vermeyen Kalkavan, kulübün ağır borç altında olduğunu savunarak “Mali gücü yaratacak desteğimiz var. F.Bahçe sahipsiz değil” ifadelerini kullandı.. 1939 doğumlu Kalkavan, 1995-96’daki Ali Şen dönemi şampiyonluğunda futbol şubesi sorumluluğunu üstlenmiş, Oğuz ile Aykut’un gönderilince istifa etmişti.. Aziz Yıldırım’ın 2. yönetiminde de aynı görevle yer alan Kalkavan, Denizlili Ümit’in transferinde çıkan anlaşmazlık yüzünden bir kez daha görevi bırakmıştı.