BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Azerbaycan'dan Ermenistan'a şok!

Azerbaycan hava savunma güçleri Ermenistan ordusuna ait savaş helikopterini düşürdü.

Abone ol

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında uçan Ermeni ordusuna ait Mi-24 savaş helikopterinin vurulduğu bildirildi.

Olayla ilgili yaptığı açıklamada tehditler savuran Ermenistan, "Benzeri olmayan bu tırmanma için Azerbaycan çok ağır ödeyecek” dedi.

Cephe hattına yakın bölgede tatbikat yapan Ermenistan Hava Kuvvetlerinin üç gündür provokatif uçuşlar gerçekleştirdiği, bugünkü uçuşlarda ise bir helikopterin Azerbaycan mevzilerine hücum girişiminde bulunduğu belirtildi.

26697862.jpg

Açıklamada, saldırı girişiminde bulunan Ermenistan helikopterinin Azerbaycan silahlı güçleri tarafından Ağdam bölgesinin Kengerli köyü yakınlarında vurularak düşürüldüğü kaydedildi.

26697930.jpg

Helikopterin, iki ülke mevzilerinin arasında bir yere düştüğü ifade edildi.

ERMENİSTAN TEHDİTLER SAVURDU: AZERBAYCAN ÇOK AĞIR ÖDEYECEK

Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, Karabağ’da Azerbaycan tarafından Mi-24 savaş helikopterinin vurulmasını yorumladı. Hovhannisyan “Benzeri olmayan bu tırmanma için Azerbaycan çok ağır ödeyecek” ifadesini kullandı.

Hovhannisyan, helikopter vurulduktan sonra da Azerbaycan'ın başlattığı gerginliğin devam ettiğini, hatta pilotlara yaklaşmayı engellediğini bildirdi. Hovhannisyan “Azerbaycan’ın, Ermeni helikopterlerinin saldırı gerçekleştirdiği hakkında yaydığı uydurmaları mantıksız. Helikopter kalıntılarının incelemesi helikopterin silahsız olduğunu ispatlayacak” dedi.

Öte yandan olayda 3 Ermeni askerin öldüğü açıklandı.